perjantai 8. kesäkuuta 2012

15. Koulutunti

Sori toi edellinen postauskin jäi vähän.. tällä viikolla vaan on tuntunut että jokainen päivä tallilla on venähtänyt 9 asti, ja sitten ku tullaan kotiin niin syödään yms niin nukkumaan meno jääkin sitten aina sinne puoleen yöhön..
Eilen mulla siis oli koulutunti, oli tarkoitus oikeesti etten menis mihinkään tunnille mut en huomioinu yhtään, että tunteja siirrettiin torstaina aikasemmaks niin meninki sitten eevan kanssa yksityistunnille, kun muuten oisin joutunut oottaman siihen asti että normi tunnit loppuu, ja niitä oli suhtellisen monta + oli tarkotus lähtee tuntien jälkeen sorsikeen rakentamaan rataa.

Kävin ekaks kävelee maastossa kun laitoin hilman ajoissa, enkä viittiny seisottaa sitä tallikäytävällä kun se ei malttanut siinä muutenkaan olla ihan kunnolla koko ajan.
Kuitenkin kun olin menny selkään ja lähin kävelemään parkkipaikalle päin, niin jo 3 metrin päässä tuli stoppi.. hilma käänty vaan ympäri ja rupes pomppii paikallaan.. kentälle se ois kyllä voinut lähtee, mutta muualle ei. Pyysin sitten emiliaa vähän taluttamaan sitä siitä kohdasta yli niin päästiin sitten kuitenkin lähtemään. Kävin kävelemässä parilla tiellä ja menin sitten kentälle.

Hilma käyttäyty kentälläkin tosi hyvin vaikka siellä oli nyt paljon enemmän hevosia samaan aikaan kentällä kun aikasemmin. Lönköteltiin siellä kentällä vielä vähän aikaa ennenkun ruvettiin verkkaamaan.
Hilma tuntu ihan kivalta jo alusta asti, vaikka vielä hetki sitten olisin voinut vielä luulla muuta.
Se kuitenkin käytti energiansa siihen työn tekoon.

Ei tehty mitenkään erityisen vaikeita tehtäviä, vaan aika perusjuttuja. Mutta välillä vaan meinaa voltitkin tuntua ylitsepääsemättömän vaikeilta ilman mitään ongelmia.

tehtiin samoja tehtäviä molempiin suuntiin, siinä oli siis jotain avoa, tosin me tehtiin sitä vain pelkkää taivutusta ajatellen, ei kolmea uraa, pysähdys, myöhemmin pysähdyksen kohdalla käyntiin siirtyminen ja niitä voltteja.

sit tehtiin myöhemmin myös sellasta vastalaukka harjoitusta.

Oon ihan tyytyväinen tuntiin, jotenkin tuntuu että mulla on päässyt ihan kaikki rupsahtamaan koulujutuissa ! viimesen kahden kuukauden aikana mennyt ehkä yhden tunnin koulua, kun tuntisuunnitelmat on ollu niin estepainotteisia!
Tuossa vasemmassa laukassa ja loppuraveilla alko tuntua tosi rennolle ja kivalle:) huomioikaa myös, että kuvat ovat kaikki niitä hyviä, huonoimmat menee roskikseen pienen analysoinnin jälkeen... siis hevonen ei kulkenut koko tuntia myöskään noin hyvin, aina silloin kun ratsastin,
 hilma toimi aina mainiosti, kun itse muistin tehdä kaiken oikein. Heti kun oli pohkeet kiinni, (erityisesti sisäpohje) ulko-ohja kädessä ja istunta edes lähes kuosissaan, niin hevonen liikkui hyvin!

ja miten helpolta se kuulostaa noin kirjoitettuna...  pitää jatkossa mennä ihan ohjattuja koulutunteja vähän useammin, niin ehkä se pikkuhiljaa alkaa tuntuakkin helpommalta. vaikka oon kyllä sitä mieltä, että ratsastus eikä varsinkaan kouluratsastus ole koskaan helppoa vaikka olis miten hyvä! aina on niin paljon tekemistä ja uutta oppimista riittää loputtomiin..








hyihyi mitkä kädet.





kamala istunta, mutta edes joku laukkakuva tuolle toiselle kaveriks: D...

vastalaukka tehtävästä

loppuhölkät



tänään menin myös koulua, siitä ehkä mimimini kooste video luvassa: )

5 kommenttia:

  1. Hassun mallinen penkki teil :P Hieno polle sulla, saitte just uuden lukijan ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihan tavallinen mallihan tuo on koulusatulaks : D?
      mut kiitos, hilma on: ) ja kiva!

      Poista
  2. Voi että on upea hevonen! ja mahtava ratsastaja selässä :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos: )! hevonen on hienoin, mutta ratsastajasta ihan noin varma: D.. ehkä aina sillon kun en haaveile, vaan ratsastan kunnolla. Mutta kiva kuulla että edes joku on sitä mieltä: D!

      Poista
  3. tykkään kovasti noista sadekuvista ! ne näyttää jotenki mukavalta

    VastaaPoista