tiistai 27. helmikuuta 2018

Kisahoitajana & kuvaajana Lupiksella 18.2


Heipsan! Mun piti kirjoitella teille tästä postausta heti seuraavana päivänä, mutta en sitten saanutkaan mitään aikaan. Olin kuitenkin 18.2 sunnuntaina uudessa ratsastuskeskus lupiksessa kisoissa mukana hoitajana ja kuvaajana. Meidän piti siis Hilman kanssa lähteä näihin kisoihin starttaamaan kisakausi, mutta eläinlääkäri käynnin myötä lähdinkin ilman hevosta muiden meidän tallilaisten matkaan apukäsiksi. Oli kyllä kaikin puolin superkiva heppailupäivä, vaikka en itse sitten kisaamaan päässytkään. Tallilla olin aamulla noin puoli kymmeneltä ja kotiin lähdin illalla n. 20 yli yhdeksän.

Pääsin melko helpolla kisahoitajan roolissa, koska molemmille hepoille oli varattu päiväkarsinat, jotka olivat maneesin vierastallissa. Ei siis tarvinnut viettää koko päivää pakkasessa hevosta talutellen, selvisin itseasiassa ainoastaan noin kahdenkymmen minuutin kävelyttelyllä, eikä siinäkään päässyt kylmä tulemaan hevosen ollessa kevyesti hankala talutettava. Enkä mä ainakaan keksi mitään parempaa sunnuntai tekemistä, kuin aurinkoinen kisapäivä, joten eipä sekään mikään ongelma olisi ollut! Päiväkarsina kuitenkin säästi niin paljon aikaa, että pääsin pitkästä aikaa vähän kameran taaksekkin. Tämän postauksen kuvituksena toimiikin muutamia onnistuneimpia otoksia päivältä. 


Hyviähän kuvista ei ainakaan teknisesti ottaen tullut, eikä mun kalustoilla pitäisi varmaan edes yrittää maneesikuvausta sen puolesta. Jotain yllättävänkin onnistuneita kappaleita kuitenkin onnistuin räpsimään ja niistä muutama tässä. Alkoi kyllä kovasti taas kutkuttelemaan uuden kameran hankinta, tai lähinnä rungon, mutta kuitenkin! Ennen sitä hankintalistalla on kuitenkin paljon tärkeämpiäkin asioita, kuten uusi kypärä. Tietysti säästöjäkin olisi järkevää koittaa kerätä muuttoa varten, mutta hei aina saa ainakin haluta :D.
Kisapäivän päätteeksi mulla oli tosiaan vielä omakin hevonen ratsastettavana tallilla, joka olikin oikein kiva! Lueskelin nimittäin juuri vanhoja treenipäiväkirjojani joista yksi oli kilparatsastajan päiväkirja, joka on ammattilaisten tekemä pohja treenien kirjanpidolle. Sen lisäksi, että se sisältää tosissaan loistavan pohjan merkinnöille, on siinä hyvä teoriaosuus ratsastuksen perusasioista. Teki erittäin hyvää itsellekkin vähän kerrata näitä asioita ja soveltaa ajatuksella omaan ratsastukseen. Eikä se toki jäänyt vaan yhteen päivään, vaan nyt olen jo reilun viikon ajan ratsastanut oikeasti tavoitteellisesti. Päämäärä päivän treenille on lähtiessä selvä ja pelinappulat onnistumiseen olemassa, loput on työtä. Työskentelyssä on kuitenkin helpompaa onnistua, kun astetut tavoitteet ovat sopivia ja toteutuksen taustalla on oikeasti joku järki ja idea. Päivän idean ei tarvitse aina olla muuta kuin hyvän tahdin löytäminen ja ylläpitäminen sekä rentous, kun edes siihen pyrkii aktiivisesti ei ratsastus mene ainoastaan päämäärättömäksi pyörimiseksi ja lyhyestäkin treenistä voi tulla tehokas ja suunniteltu. Periaatteessa paljon päivänsälviä asioita, jotka saattavat kuitenkin unohtua.Jos kaipailet kisakuvia itsestäsi laita viestiä vaikka sähköpostiin tiiakoo@hotmail.com ! Kuvasin vain osan 90cm luokasta ja melko satunnaisesti 100 ja 110 cm ratsukoita :).

3 kommenttia: