tiistai 29. elokuuta 2017

Uusia tuulia


Viikonloppuna kuvailin melko pitkästä aikaa itse. Kohteena tosin vähän poikkeavammin oma hevonen koulvalmennuksessa. Monille varmaan herää kysymysmerkki pään päälle siitä, miksi olin kuvaaja. Hilmalla on tallipaikan vaihdon jälkeen ollut vähän useampia liikuttajia. Sen lisäksi että Satu ja Benny ovat menneet sillä silloin tällöin, myös Sanna on liikuttanut Hilmaa n. 1-2 kertaa viikossa vähän itse kenenkin aikatauluista riippuen. Sannalla ei siis tällähetkellä ole omaa hevosta ja ratsastelee aika paljon muiden hevosilla. Viime viikonloppuna Mini Wahlberg oli pitämässä muutamia valmennuksia, joihin Sanna osallistui Hilmalla ja tämän postauksen materiaali onkin peräisin valmennuksen toiselta päivältä. 

Sanna treenailee Hilman kanssa siis vain sileällä, ja kokeneemman koulukuskin ratsastus onkin ollut mulle ja hevoselle vain etu. Sannan ratsatsus ja hevosten käsittely ylipäätään on ihailtavan rauhallista ja Hilma on työskennellyt hänen kanssaan hyvin mielellään. Mukavahan näitäkin valmennuksia oli seurata, kun harvemmin hevostaan näkee maastakäsin itse ja useimmiten en välttämättä käy tallilla ollenkaan samana päivänä, kun Sanna liikuttaa Hilman. 

Mini painotti valmennuksessaan paljon sitä, kuinka hevosen tulisi liikkua ja millä lihaksilla sen kuuluisi työskennellä saavuttaakseen oikea liike. Vahva paino oli myös siinä, että kovalla vauhdilla hevonen ei voi työskennellä oikein, vaan sen selkälihakset ns. lukkiutuvat. Harjoituksissa siis pyrittiin saamaan hevosta kokoamaan ja kannattelemaan itseään oikein. Mini myös pyrki paljon opetuksessaan siihen, että hevosen täytyy itse keksiä ratkaisuja siihen, kuinka sen tulee suorittaa tehtävää. Hevosta ei siis jätetty yksin, vaan enemmänkin aina välillä rauhaan työskentelemään ja hakeutumaan itse oikeaa tapaa kohti.


Paljon enempää en itse valmennuksen sisältöön aijo kuitenkaan pureutua, sillä en kuitenkaan itse tehtäviä ollut suorittamassa. Ero kahden päivän valmennuksilla oli kuitenkin lähes kuin yöllä ja päivällä. Ensimmäisenä päivänä Hilma oli hieman mitäänsanomaton, se suoritti kyllä ihan kelvollisesti, mutta melko tyypilliseltä estehevoselta ongelmineen se varmasti vaikutti. Seuraavana päivänä hevonen kuitenkin todisti pystyvänsä, kunhan vain haluaa ja valmentaja olikin melko ällikällä lyöty. Tokaisin siinä sitten vain, että se on tamma.. mistä vitsailtiinkin sitten, että oreja ja ruunia täytyy käskeä, tammalle täytyy lähettää 3 osainen anomus etukäteen. Eli toisen päivän suorittaminen hevosen osalta oli hyvin positiivinen yllätys kaikille. Mini jossain vaiheessa sanoikin Sannalle, että voit tehdä tämän kanssa mitä vaan, kunhan sen etupäähän saadaan vähän lisää kokoavia lihaksia.

Täytyy kyllä myöntää. että itsekkin jossain vaiheessa kysyin äitiltä, että otinkohan sittenkään oikeaa hevosta tarhasta. Oli vähän yllätys itsellekkin nähdä miten levollisena Hilma suoritti tehtäviä ja etenkin miten hyvää ravia se osasi esittää. Työskentelyn seuraamisesta sai kuitenkin aika hyvin irti myös katsojana ja ideaa siihen miten tuota ravia saisi siitä enemmänkin ulos. Omaan sileäntyöskentelyynkin sai siis napattua hyvin vinkkejä ja Mini myös avasikin ajatuksiaan välillä myös enemmän meille katsojille suunnatusti.

Tämä parivaljakko on menossa myös tuleviin KuoRin 1-tason koulukisoihin ja varmasti jatkossakin saa hevosta koulukarkeloihin lainaan, joten vilahduksia Sannan ja Hilman treeneistä saattaa jatkossakin blogissa jossain määrin esiintyä :). Kisat ovat siis 2 viikon päästä ja luokkina siellä HeB ja hevosen ensimmäinen HeA. Pidetään peukut pystyssä, että Hilma on siellä yhtä hyvä ja järkevä kuin meidän viimeisimpien koulukisojen ensimmäisessä luokassa! Alla vielä pätkiä treeneistä pienen videokoosteen muodossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti