Hilma ♥

Siis blogin päätähti. Hilma on ensimmäinen oma hevoseni, joka ei varmasti ollut se optimaalisin 14-vuotiaalle tytölle. Tässä kuitenkin ollaan ja päivääkään en kadu. Hilma tuli mulle siis 6-vuotiaana, vielä hieman raakileena (siitä huolimatta hyvä peruskoulutus alla). Sen kanssa on kuitenkin ollut kiva työskennellä! Hilma onkin tosi kiltti ja mielyttämisen haluinen hevonen, vaikka se vastakohtakin tammasta löytyy. 
  Se on super kiltti ja mielyttävä käsiteltävä ja oikeastaan ratsastettavakin, mutta se on vain todella herkkä ja kertoo kyllä tarvittaessa mielipiteensä. Juuri sen herkkyys tuokin sen ratsastettavuuteen haasteita, ja Hilma onkin ollut mestari opettamaan hevosta häiritsemättä ratsastamista. Liian pitkään jatkuneet pohje tai ohjas avut, ristiriitaiset avut sekä liian kovat pohje tai ohjasavut aiheuttavatkin sellaiset kiukuttelukohtaukset, että tietää tehneensä. 
  Kiltistä luonteestaan huolimatta tammasta löytyy myös kovapäisen johtajatyypin elkeitä ja toisinaan sille saa tosissaan näyttää kaapin paikan, että hommista tulee taas kivoja kaikille osapuolille. Mikään päivä ei ole ollut samanlainen sen kanssa, eikä varmasti tule olemaankaan, mikä tekeekin Hilmasta Hilman (ja naisen). 
  Se on todellakin estehevonen henkeen ja vereen ja useimmiten sen saa huijattua innostumaan koulutehtäviinkin pelkkien maapuomien avulla. Suomessa sillä on kisattu 115cm luokkiin asti minun kanssani, mutta treeneissä menty 110-130cm ratoja ja yksittäisenä 140cm asti. Eli kapasiteettiä löytyy, kunhan kuski pysyy kyydissä! Koulua sillä ei ole juuri kisattu/menty, mutta taitaa kotitreeneissä helposti HeA asiat ja joistain vaativammistakin liikkeistä on saanut hyvin jutun juonesta kiinni, mutta ratsastajan puutteellisten taitojen vuoksi ei kuitenkaan juuri näyttöjä ainakaan tyylipuhtaista suorituksista kouluratsastuksen puolella. Kaikenkaikkiaan kuitenkin osaava, kiva ja yritteliäs tamma (kun sille päälle sattuu), jonka kanssa aina kiva lähteä töihin!

Perustietjoa:
nimi: Hikola
lempinimet: Hilma ja hönö
skp: tamma
rotu: Puolalainen puoliverinen
s. 15.4.2006
väri ja merkit: ruunikko, sma, etipt yhv, vtj mpsk rmtpliä kjko, otj vsk ksko.
säkä: ei mitattu virallisesti, n. 168 cm
ko. He B-A
re. 120cm
kasvattaja: Zofia Hirsz
muuta: tuotu puolasta suomeen 2011

Hilman tiedot löytyy myös sukupostista!

Sukutaulu.


Kuvia.
c. Miia Keinänen

IMG_1895

IMG_9481

IMG_9501

IMG_0150

c. Tuija Happonen
c. Aiino.kuvat.fi


2 kommenttia:

 1. Voi kuinka söpö! :D itellänikin on puolalainen pv :) kivan oloinen blogi sulla!

  Laikunseikkailut.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, jäänyt täysin huomaamatta tämä :D. Hilma kiittää ja minä myös :)!

   Poista