maanantai 25. helmikuuta 2013

94. Salamaponi

kirjoitin tekstin eilen mutta en kerennyt sillon julkaista joten elkää hämmentykö: D, la ja su siis kyseessä.


heips, eilen me käytiin taas maastossa ja tänään kavaletti puomi ratoja... ja molemmista päivistä voi sanoo ,että jos ei salamointia niin ainakin paljon kipinöintiä..

videosta sen verran, että se tiivistää aika hyvin päivää, viimeinen ja paras rata jäi kuvaamatta kun ei akkua riittänyt kamerassa. Tuota ennen kyllä oli hieman taas hepalla keskittymisvaikeutta havaittavissa. Se jätti takapään kokonaan käyttämättä ja kun siitä sitten huomauttelin neitille ulkopohjeen kanssa ei meinannut huomioida asiaa ollenkaan, ravissa se oli vielä ihan ok mut sitten kun halusin terävän laukannoston ja takapään mukaan laukkaympyrällä niin tulihan tuota pukkia jos jonkun näköistä, kunnes hilma sitten lopulta luovutti kun en minä tippunut vaan jatkoin vaatimista.. kun heppa alkoi tuntua verkassa ok, niin aloitin hyppelemään ja videossa melkeinpä loput , vaihtelin vähän ratoja niin edelleen, jäi kyllä hyvä fiilis kun senkin jälkeen kun se oli alkanut hieman kuumumaan ja halusi mennä kovempaa sain sen hyvin kontrolliin ja saatiin tosi hyvää radanpätkää ja lopetin sitten siihen: )... tuon isompia ei menty koska kenttä oli aika liukas ja käännökset melko tiukkojakin.

(tästä eteenpäin voi skipata jos laiskottaa :D)
Eilisestä maastostahan ei tullut mitään, heppa hillui ihan omiaan ja kun se lähti laukkaamaan, heti kun yritin pysäyttää sen tai hidastaa sitä niin se vaan laukkasi lähemmäs ojaa ja kerran sen toinen takanen jo vähän upposikin sinne... myöhemmin se päätti pistää kaikki neljä jalkaa suoraks siitä laukasta ja lähtee sittenkin kotiin päin! oli lähellä, etten jo siitä jarrutuksesta ja uukkarista tippunut mutta sitten mulla meni lopullisesti hermo siihen, kun tamma vaan kuskaa mua miten haluaa ymäri metsiä ja otin sitten vähän rumasti isomman pidätteen ja hetken luulin että se oikeasti aikoo hypätä sinne ojaan... en oikein tiedä mitä tapahtui mutta ainakin se hyppäsi pystyyn muutaman kerran ja kiemurteli jotenkin kummallisesti ja kappas, hetki vain niin löysin itseni puoliksi ojassa -.-' 
mulla pysyi ohjat onneksi käsissä joten se ei päässyt karkuun, en lyönyt sitä tai mitään, mutta äänellä rankaisin kyllä ja katsoin sitä suoraan silmiin tuimasti joka kyllä vaikutti hyvin tehoavankin, hyvä ettei siinä vaiheessa lähtenyt ohjat käsistä... käänsin selän ja lähdin taluttamaan sitä, koska siellä tiellä oli niin paljon pitkää suoraa ja pari jyrkkää alamäkeä että en halunnut että tämä sama toistuu vain kolmannen kerran... käytiin kyllä ensin kääntymässä siellä mihin se oli sen äkkijarrutuksen tehnyt, että se lenkki päättyisi sinne mihin minä määrään (ja oli muuten hienot jarrutusjälet maassa) sitten kävelin siinä muutaman kilometrin kotiinpäin ja sitten äiti tuli autolla vastaan, nousin siinä sitten uudestaan selkään kun oli vähän parempi hetki ja kappas vaan, kohta tamma lähti uudestaan laukkaamaan ja laukkasikin muuten pitkän pätkän, ette tiedäkkään miten mua raivostutti tämä hilman keksimä uusi kiva temppu miten saa tahtonsa läpi! sain sen kuitenkin pysäytettyä lopulta sellaiseen kohtaan jossa ei ollutkaan ojaa... täälläpäin jossain kohdissa ojat on tosi syviäkin ja metri lunta siinä päällä joten en voinut sinnekkään antaa vaan laukata, jalat ois vaan katkennu... kuitenkin loppumatka kotiin mentiin hyvinkin hallittua käyntiä ja ravia..
Eikä tämä edes ollut sen takia että se olisi säikähtänyt tai pelännyt jotain maastossa, nään niin selvän eron siinä kun se oikeasti pelkää jotain ja milloin se vaan pelleilee.. mutta nyt sitä ei pelottanut hetkeäkään -.-', todennäköisesti se vaan taas yritti testata saisiko se johtajan paikan, yleensä se on ihan kiltisti maastossa mutta toisinaan se saa näitä päähänpistojaan ja osaa olla ihan kamala... myös entisen omistajan kanssa se kävi toisinaan pitkiäkin tahtojen taisteluita maastossa... no mutta se siitä, katsotaan jos ens kerralla menäänkin maastoon niin ettei alla ole vapaata ja otetaan sitten koulupiiska ja gramaanit matkaan, ettei tämä touhuilu ainakaan pääse toistumaan.. olin vaan tosi yllättynyt tollasesta käytöksestä kun se ei oo tehny mitään vastaavaa tosi pitkään aikaan!

Onko kellään muulla mitään yleisiä maastoilu ongelmia?

1 kommentti: