sunnuntai 10. helmikuuta 2013

89. Päivittelyä

Heips.
Hilmalla on ollut nyt taas vähän kevyempää, perjantaina mentiin melko kevyesti ja otin sitten muutaman pompun vielä loppuun. Hilma tuntu kyllä ihan hirveen löysälle, ei mennyt pohje ollenkaan läpi eikä mulla sitten tietenkään ollut kannuksia tai raippaa mukana. Yritin sitten saada kuulolle tekemällä tehtävää johon tuli siirtymiä, väistöjä ja puomin ylitys.. no ei meinannut millään lähteä oma moottori käyntiin, kokeilin sitten myös siirtymisiä askellajin sisällä mutta kun yritin saada pidempää ravia irti niin helposti nousi vain laukka.. Otin sitten vielä ne muutamat hypyt ja heti kyllä heräsi oma moottori esteille....

En tullu montaa hyppyä enkä mitään kovin isoa. Tonne loppuun vielä kuva viimekesältä kun tuomas vähän pisti meitä pomppimaan! Oispa jo kesä ja pääsis kunnon ulkokenttä treeniä!

Inhottavasti muuten hankas noi jalustinhihnat jotenkin pohjetta, en tiiä oliko noi kollarit sitten jotenkin huonosti siitä kohalta mutta ei ne ennen oo silleen, pöh ):

IMG_9515
IMG_9518
IMG_9519
IMG_9521
fsdbgoifphjm

6 kommenttia:

  1. "en mitää isoa" :D helppo sun sannoo :c oon kade ;/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näkeehän tuon kuinka pieniä noi on tolle hevoselle:D...

      Poista
  2. kuinka usein hyppäät? ja sulla on kiva blogi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sillon kun kenttä on hyvä niin yleensä 1-2 krt viikossa: ).. Kiitos!

      Poista
  3. Nyt menee toi touhu jo aika överiks! Melkeen joka ikisessä postauksessa minkä teet oot silleen joo otettiin muutama pomppu, mutta ei menty isoja. Vaikuttaa siltä että hyppäät joka toinen päivä ja mukamas "pieniä"! Esteet voivat alkaa näyttää pieneltä hevosen selässä, mutta ei nyt joka päivä voi 90-100cm esteitä mennä! Ei näytä enää mikään muu kiinnostavan kun ne isot esteet. Hevoselle olisi parhaaksi hypätä enintään 2-3 kertaa viikossa ja niistä vain yksi kerta hieman korkeampaa. Eikös se tekniikka ole tärkeintä, joten sitä kannattaisi hioa?! Ja vielä se että nyt on talvi. Pohja voi olla aivan surkea, eikä se kyllä kuvissakaan hääppöiseltä näytä. Ylipäätään tuollaisella pohjalla en kyllä itse lähtisi 70cm korkeampaa hyppäämään. Ja kuitenkin kyseessä on vielä melko nuori hevonen, joten jalat voivat aika nopeasti mennä...

    Enempää en jaksa, mutta ihan mukava blogi sinulla on ja hieno hevonenkin olisi. Siis tarkoitukseni ei ole haukkua sinua maan tasalle vaan kertoa omat mielipiteeni ja vastauksiesi perusteella tehdä johtopäätös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. melkein joka postauksessa kerron vaan siitä kun on hypätty, koska en tiedä mitään tylsempää kun lukea tekstiä siitä kun käy maastossa, eikä ole minkään näköisiä kuvia. ja koska olen hieman laiska kirjottamaan myöskään kouluilusta tai jouksutuksista tms, näistä tosiaan tulee varmasti sellanen kuva että aina vaan hypätään kun joka postauksesta tässä viime kuun aikana löytyy hyppykuvia. Huomioi toki etten kirjoita kun ehkä sen 2 kertaa viikossa yleensä. Viimeviikolla taidettiin hypätä yhden kerran? tai kahtena päivänä? ei hypätä täysin surkealla pohjalla ollenkaan, ja katsotaan muutenkin kyllä tarkkaan mihinkä esteet laitetaan kun niitä tehdään. Kentta on pysynyt nyt hyvänä kun sitä ei juurikaan muut käytä kun me hilman kanssa ja sitä aurataan aina kun on satanut lunta pintaan ettei muutu liian pehmeäksi, vaan pysyy sopivan napakkana. Nääthän varmasti itsekkin ettei 80-90 cm ole tuolle hevoselle mikään iso este? sama asia kun hyppäisi pienemmällä hevosella/ponilla vaikka sitä 70 cm.

      Ja oikeastaan sillon perjantainakin me tehtiin oikeasti suurin osa sileällä työskentelyä, hyppyjä tuli yhteensä ehkä jotain 8(?)+ tietysti puomilähestymiset ja niistäkin ainakin ne viisi 40-60 cm korkeudella lähinnä hevosen mielenvirkistykseksi kun ei oltu koko viikolla menty edes puomeja tai mitään.

      Ja nyt kun kenttä on sellainen että voi monipuolisesti mennä niin tottakai minä hyödynnän sitä niin, että hepalle monipuolisempaa ja erillaista tekemistä joka viikolle: )! ja koska se on nuori hevonen sillekkin jokainen hyppy tuo lisää kokemusta ja varmuutta, jalat ovat hyvässä kunnossa ja huolehditaan siitä että pysyykin ; ).

      Kiitos, ymmärrän hyvin että nää melko yksipuoliset postaukset varmasti herättää vähän huomiota siihen suuntaan, asioiden pieni epäileminen ei ole pahasta ja aina voi kysyä: D! veikkaan kuitenkin, että meillä olis jotain suurempia ongelmia oikeasti hevosen kanssa niin se olisi jo alkanut näkyä sen olemuksessa ja käytöksessä jne.

      Poista