keskiviikko 20. elokuuta 2014

166. Kuulumisia


Moi! Viimeisimmät postaukset ovan olleet aika paljon menneistä jutuista vähän jäljessä päivitettyjä (joita tosin tulee vielkin). Pitkään aikaan en kuitenkaan ole tainnut kertoa ihan tuoreita kuulumisia, no niitä ois luvassa nyt.
Meidän tallilla kävi viikonloppuna heppahieroja jolla taisi ollakkin 5 asiakasta meidän tallilta, mukaan lukien Hilma ja Cami. Ne molemmat sai siis Kraniosaklaariterapian, joka ei siis ole aivan samallainen hoito kun hieronta. Siitä kiinnostuneet voi lukea lisää tästä !
Hilma oli ilmeisesti siis melko kiva asiakas, ensin se oli hieman jännittynyt ja epäilevä, mutta rentoutui sitten kuitenkin äkkiä ja ottikin kuulema hoidon hyvin vastaan. Mitään isoja ongelmia hilmalla ei ollut, ja hieroja sanoikin sen olevan melko suoran oloinen, ei siis mitään huomattavia puolieroja. Tokihan kaikilla hevosilla ja varmasti ihmisilläkin on ne paremmat ja vahvemmat puolensa. Niskassa/kaulassa oikealla puolella sekä lanteessa enemmän vasempaan takajalkaan vaikuttavana Hilmalla kuitenkin löytyi muutama vähän isompi jumi, jotka ilmeisesti saatiin hyvin auki :). 
Cami puolestaan ei oikein olisi malttanut keskittyä hoito toimenpiteisiin, mutta jospa siltäkin olisi jotain jumeja saatu avattua siitä huolimatta! Camillahan niska oli melko kireänä ja oikealla pulella jumeja vähän siellä sun täällä, molemmat oltiin tosin tiedetty kyllä jo ennestäänkin. Cami on kuitenkin suoristunut aikalailla, siitä mitä se oli keväällä ja alkukesästä ja toivotaan, että oikeanlaisella liikunnalla saadaan vielä lisää aikaan vinouksien parantamiseksi :)!

Tänään sitten liikutin Hilmaa vähän ekaa kertaa tuon hoidon jälkeen, se on kuulemma vaikuttanut aika eritavalla eri hevosiin, joten tällä, tai vielä ensi viikollakaan ei olisi suotavaa treenata ehkä vielä täysiä, vaan vähän hevosta tunnustellen ja sen mukaan, mille se tuntuu. 
Kokeiltiin myös nyt uutta kuolainta, jota on tarkotus testata molemmille hepoille hyppyhommiin. Hilmalle valmentajan ehdottamana ja Camille omistajan (ja myös mun) mielenkiinnosta :D.
Hilma vaikutti aika normaalille, mutta hieronnalla oli kyllä ollut positiivisia vaikutuksia! Heppa polki entistä paremmin takaa, askeleeseen tuli ihan erilainen työntövoima takaa kun pitkään aikaan, toisin sanoin heppa siis astui todella hyvin alleen käynnissä ja ravissa :)! Toisena iloisena yllätyksenä tuli se oikeasta kierroksesta hävinnyt jäykkyys, Hilma myötäsi hyvin myös oikealle, eikä kenottanut päästään väärään suuntaan. Mietin tosiaan aika pitkään, että missä vika kun oikeaan kierrokseen Hilma taipui kyllä sisälle, mutta käänsi kuitenkin pään/nenän ulospäin. Kerkesin kehitellä jo kaikkia kauhukuvia ja olin ihan varma, että syy siihen oli mun ratsastuksessa, mutta täytenä yllätyksenä mulle tuli se, että syy olikin oikeasti Hilman niskajumissa. Nykyään taidan olla vähän jopa liian ankara itelleni siis :D?

Kuolaintestiin siis kolmipala D-renkailla 
Päälle oli tulossa just hirvee kaatosade kun olin ratsatamassa, ja talliin kävellessä kerettiinkin sitten kastua vähän.. Hilma sai sitten takin tallissa, ja aletaan muutenkin loimittamaan nyt tarkemmin, ettei tule uudestaan tai uusia jumeja kylmän takia!



Kiillottelin sitten vielä Hilman suitsia ja tarinoin liikutusvihkoon, sillä aikaa kun ulkona vielä satoi ja Hilmalla oli back on trackin lämmityssuoja takajalassa vaikuttamassa.


Vielä loppuun muumiponi ja mun talliselfie :'D

1 kommentti:

  1. Haastoin sinut! :)
    http://kreetanhevoselamaa.blogspot.fi/2014/08/viikon-blogihaaste-huonot-tavat.html

    VastaaPoista