torstai 10. marraskuuta 2016

Pakkasta ja peltoilua


Kävin tänään jopa valoisan aikaan tallilla, niin sain muutamat kuvatkin pitkästä aikaa! Hilma on ollut tosi villi, kun se on liikkunut nyt vähemmän huonojen pohjien vuoksi. Tosin näistä kuvista ei mitään vauhdikkaita ja villejä tullut, sillä ne on otettu vasta loppuverryttely hölkästä, johon mennessä Hilma oli jo rentoutunut ihan kivasti. Kesällä Hilma oli vielä 10-vuotias, mutta nyt ensimäisten pakkasviikkojen aikana, mulla on ollut allani kyllä se sama 5v hevonen, jonka selkään aikoinaan ensimmäistä kertaa kiipesin..

Viimeaikoina Hilma on siis pukitellut, yrittänyt ryöstää pellon kauvimmaisesta päästä tallin suuntaan, nakellut niskojaan ja potkinut maata kuin lapsi karkkihyllyllä, kun ei saa heti haluamaansa. Niin ja tietenkin, liikkunut eteenpäin tuhannen auringon voimalla. Eipähän tarvitse enää kaivella isompaa vaihetta päälle kannuksen kanssa, niinkuin lämpimillä keleillä vielä välillä vähän joutui. Odotan jo melkein melkein kauhulla millainen villihevonen mulla on allani, kun seuraavan kerran päästään sen kanssa hyppäämään :D...

Ja ai kauhea, miten mun istunta pääsee heti rupsahtamaan, kun päälle pakataan enemmän vaatetta? Ihan kuin kukaan ei sen vaate kerraston läpi huomaisi, että mun kädet on ihan väärissä asennoissa, kantapää ylhäällä ja hartiat edessä? Tai ihan kuin vaatteet jotenkin estäisivät mua ratsastamasta oikeassa asennossa, siististi ja ryhdikkäästi.. huoh, pitää koittaa vähän ruoskia itseään peltoillessa ja maastoillessakin, vaikka peilejä tai kuvaajia ei olisikaan lähettyvillä.


Kavion väliaika tilanne näyttää tältä. On se jo vähän kasvanut tuolta ylhäältä, kun vertaa ensimmäisiin kuviin kengityksen jälkeen, niin kavio oli paljon pystympi. Ehkä me kohta saadaan siis jo tuota tyhmää aukkoa pienenemään hieman vuolun ja kengityksen yhteydessä! Ehkä me myös sitten uskalletaan jättää se pikkuhiljaa paketoimattakin ulos, sillä eihän tuo ali osa ole kuitenkaan kavionpohjaa arempi. Onneksi nuo pakkaset nyt kuitenkin tuli, niin ei tarvitse enää pelätä juurikaan, että kavio tulehtusi mistään pöpöstä! Ihanaa muutenkin, että se inhottava sateinen, kylmä, märkä ja pimeä syksy osuus taisi jäädä oikeasti viikossa taakse :). Nyt sitä lunta vaan hangiksi asti kiitos!Mami saanko sitä porkkanaa, kun olin kiltisti?
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti