perjantai 9. syyskuuta 2016

Siilinjärvi 2-taso 4.9


Oltiin siis viime viikonloppuna Siilinjärvellä kisoissa. Lähtö ei sujunut ruusuisesti, vaan jouduttiin etsimään kiireessä laina auto kun omasta meni jarrut sopivalla hetkellä ja hilmaakin sai aamulla hetken aikaa houkutella koppiin.. Lopulta se onnistui pyyhe silmillä väliseinä auki. Hilmalla ei siis ikinä aikaisemmin ole ollut mitään lastausongelmia, mut nyt viimeisellä 3 kerralla, kun sen on pitänyt lähteä koppiin, niin ruvennut jumittelemaan. Noh, ei auta kun edetä rauhallisesti sen kanssa ja lastata sitä jatkossa useammin. Kisapaikalta lähtiessä se meni kuitenkin taas hyvin koppiin väsyneenä pitkän päivän jälkeen, joten lastausongelmat ovat johtuneet varmaankin vain hevosen jännittämisestä.
  Päästiin kuitenkin lähes aikataulussa matkaan. Jouduttiin siis lähtemään jo ihan kisojen alkuun, koska samalla kyydillä meidän kanssa tuli kaverin vuokraheppa joka strarttasi 70 ja 80cm luokat. Hilma jäi sitten koppiin chillailemaan ekojen luokkien ajaksi ja syömään heinää. Se oli onneksi rauhallinen kopissa seisoessaan kun avattiin taka pressu niin se sai katsella muitten menoa syömisen lomassa. Ennen 90cm luokan alkua otettiin Hilma kopista pois kävelytykseen ja toinen heppa vietiinkin siinä välissä jo kotiin. Hilma oli aika pörheänä taas kisapaikalla ja todella ärsyttävä taluttaa. Se oli sellaisessa touhotus modessa, ettei malttanut seisoa hetkeäkään paikallaan ja kuluttikin turhaan energiaansa stressaamiseen siinä yhteydessä. 


 Kävin vähän sen selässä ennen kuin 90cm loppui ottamassa askellajit läpi ja purkamassa vähän menohaluja. Rataantutustumisen jälkeen lähdin hakemaan kisatakkia ja kameraa autolta, joka olikin lukossa, mikä vähän lisäsi kiirettä. Lähdin nimittäin luokassa jo kuudentena enkä ollut verkannut kovin kummoisesti. Kun sitten sain takin päälle ja pääsin hevosen selkään kuulutettiinkin mun nimi jo seuraavana valmistautujana.. Kävin ottamassa verkkakentällä vähän laukkaa alle, pikaiset verkkahypyt ja radalle odottelemaan. Hilmalle kovin lyhyt verkka ekaan luokkaan ei ole koskaan ollut toimiva ratkaisu, eikä ollut nytkään.
  En ollut kerennyt ratsastaa Hilmaa avuille ennen radalle menoa ja meitä molempia jännitti vähän, mikä ei ollut eritysen toimiva yhdistelmä. Heti ykköselle ratsastin vähän epävarmasti ja huonolla temmolla sisään josta otettiin mukaan puomi. Laukka ei oikein lähtenyt rullaamaan kunnolla, mistä seurasi lisää vähän sinne päin hyppyjä. Sarjan jälkeen mä käännyin väärään suuntaan, mutta muistin sen onneksi ennen kuin hyppäsin mitään ja jatkoin rataa. Linjalla mun oli tarkoitus ratsastaa 6 laukkaa väliin, mutta reagoin vähän liian myöhään ja otettin sitten puomi, kun se 6 jäikin hieman lyhyeksi... Ihan samoja virheitä kuin valmennuksessa. 7. esteelle lähestyessä tuomari vihelsi 2 kertaa vahingossa pilliin, josta hämmennyin niin, että ohjasin pois. Videolta näkyy ja kuuluu hyvin, mitä siinä tapahtui. Jatkoin sitten loput 3 estettä jotka meni jo ihan ok. Samassa videossa näkyikin myös 110cm rata, joka sujui paljon paremmin, vaikka tuloksellisesti huonompi olikin. 110 kerkesin verkata sitten hevosta ihan kunnolla, mutta se alkoi olla vähän väsynyt jo radalle päästessä, mikä sitten näkyi tälläkertaa puomeina. Hypyt, ponnistusvoima ja paikat tuntui ihan hyviltä monissa kohtaa (jälleen ykkösestettä lukuunottamatta), mutta sitten heppa ei nostanutkaan tarpeeksi terävästi takasiaan mukana. Ratsastin kuitenkin jo paljon paremmin itse tässä luokassa ja Hilmakin tuntui 100 kertaa paremmalle. Toki parannettavaa jäi ihan hirvittävän paljon, eikä näissä radoissa juuri mitään kehuttavaa ole, mutta turhaa jäädä murehtimaankaan. 
  Ollaan näillä näkymin menossa seuraaviin Hannan valkkuihin ja sen jälkeen myös Bennyn valmennuksiin (joista vähän mainitsinkin edellisessä postauksessa), joten jospa saataisiin sieltä taas kullanarvoisia vinkkejä kotona treenaamiseen, ja enennkaikkea rutiinia molempien tekemiseen! Seuraavista kisoista en vielä teidä. Oman seuran seuramestaruudet olisi ainakin ihan kiva käydä hyppimässä, mutta ne on vasta lokakuussa, kun hallikauttakin voisi tietysti pikkuhiljaa availla. Katsotaan mihin tämä syksy vielä etenee :D.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti