keskiviikko 3. elokuuta 2016

Itsenäistä estetreeniä


Moi! Ihan heti alkuun pahoittelen postauksen kuva ja video materiaalin huono laatuisuutta, kaikki on kuvattu puhelimella paremman kameran putteessa. Halusin kuitnkin tulla kirjoittelemaan hieman viimepäivistä, joten toimivat nämäkin toki aina paljon tyhjää parempana vaihtoehtona! Viime viikonloppuna, kuten varsin monet varmasti tietävätkin, oli ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisat, jotka järjestettiin tänä vuonna Kuopiossa Kuopion ratsastajien toimesta. Mulla oli muutakin ohjelmaa viikonlopun aikana, niin en kaikkina päivinä sinne päässyt, mutta estepäivät kuitenenki houkutteli katsomaan ja sunnuntaina olinkin aamusta sennuluokan alkuun asti töissä. 
  Vaikka luokkakorkudet ei isoja ollutkaan, niin kiva oli kisoja kuitenkin seurata. Niin paljon erilaisia tuntihevosia ja paljon hyvää ratsastusta. Omasta mielestäni ainakin taitoarvostelu oli loistava valinta näihin kisoihin. Monilla oli tosi eritasoisia hevosia allaan, joten sinänsä taitoarvostelu pisti kaikki enemmän samalle lähtöviivalle kuin perinteinen aikaluokka.
  Maanantaina päätin hypätä vähän myös omalla hevosella. Ollaanhan me muutenkin toki kotona hypitty, mutta pääosin joitain kavaletti kokoisia yksittäisiä pystyjä ihan muutamat hypyt. Nyt innostuin kasaamaan ihan useamman esteen ja päästiin jo hieman hyppäämisen makuunkin näillä tehtävillä.
  Alla olevasta paint piirrustuksesta näkyy siis esteiden paikat, linja välit oli sekä suoraan, että kaartaen n. 24m, jota tulin 6 ja 5 laukalla. Tein muutamia yksittäisiä tehtäviä ja sitten tulin muutamat radat. En siis hypännyt kuitenkaan mitään kovinkaan isoja. Alkuun 60-80cm, sitten nostettiin kaikki 90cm ja viimeisiin tehtäviin ja rataan nostettiin ja levennettiin punavalkeaa okseria, porttia ja punavalkeaa pystyä 2-4 reikää eli vikat hypyt oli sitten about 90-110cm korkeudella. Tehtävät sujui aika kivasti ja Hilma tuntui hyvältä. Muutamia puomeja tuli kuitenkin mun lähestymisvirheistä johtuen, iski vain paikka sokeus. Kun on hypännyt ihan liian vähän viime aikoina, niin voin kyllä myöntää olevani vähän ruosteessa hommassa. Mutta nyt vain treeniä treeniä! Tuossa vielä puhelimella kuvattua videota muutamista hypyistä, minkä jaoinkin jo maanantaina uudella instagram tilillä :).


'


Hilma on päässyt opettamaan myös Leeville paljon lisää :D
Sunnuntaina tuli vähän vettä.. onneksi pohja pysyi kuitenkin hyvänä pienestä lällistä huolimatta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti