tiistai 9. elokuuta 2016

Sileäntreeniä

Moi! Eilen ja iteasiassa toissapäivänäkin me kokeiltiin pitkästä aikaa mennä koulusatulalla, ollaan aina silloin tällöin kokeiltu sitä. Joskus se on istunut paremmin ja joskus taas huonommin, milloin milläkin systeemeillä. kai se on nyt kuitenkinn uskottava, että ei se meille kuitenkaan sovi. Siinä on vähän liian pitkät paneelit Hilman selkään, ja sitä joutuu korottamaan edestä ettei se painu lavoille. Edestä korottaminen aiheutti tällä kertaa sen, että se pisti liikaa painetta taakse. Tämä sitten Hilman mielestä tuntui erityisen epämiellyttävälle laukassa ja se osoitti sen pukittelemalla melko rajusti ja haluttomuutena liikkua laukassa tai edes nostaa sitä. Tämä siis sillä selvä, ei tarvitse kiusata heppaa liian isolla penkillä ja saampahan itsekkin tekosyyn estekönötykseen :D. Ja tosiaan, tämä satulahan on ollut jo yli vuoden myynnissä, todella hyvä kuntoinen, harmittaa vain kun jää käyttämättä (vink vink!)
  Hilma tuntui melko vireälle, sellaiselle, että jos seilaa meidän pitkää kenttää päästä päähän, niin toiseen päähän saattaa ilmestyä monstereita sieltä poissa ollessa. Siispä jäin työskentelemään sen kanssa suosiolla toiseen päätyyn pääty ympyrälle. Lähdettiin ihan perus asioista liikkeelle, hevonen jalasta eteen ja pohkeen ja ohjan, sekä molempien pohkeitten väliin. Selkokielellä ilmaistuna mentiin pelkkää ympyrää, jossa koitettiin saada ensin eteenpäinpyrkimys kuntoon, sitten loput mainistemani asiat perästä. Hilma tuntui kivalle, vaikka mulla olikin hankaluuksia ihan liian monta reikää pitkillä jalustimilla kyydissä. Hetkittäin se teki tosi hyviäkin pätkiä oikein mallikasta liikettä ravissa, mutta ei toisaalta ihme, että ne jäi hetkittäisiksi kun katsoo tuota mun vaappumista kyydissä :D.

Tässä pieni videokooste missä on pätkiä ilmeisesti hieman sekalaisessa järjestyksessäkin alkuverkasta loppuakohti. Vaikkei tämä nyt ehkä kauneinta katseltavaa olekkaan, niin ajattelin kuitenkin pitkästä aikaa laittaa vähän koulupätkääkin tänne estevideoiden keskelle.Sitten vielä muutamia kuvia. Tiedän kyllä, että Hilma menee näissä (ja myös videossa) vähän luotiviivan takana. Se on vähän sellainen hevonen, että se pakenee mielellään vähän liian alas sen omalle mukavuusalueelle, kun käyttää rehellisesti kaulansa lihaksia ja kantaa itsensä kunnolla. Tämä onkin ollut meillä jo melko pitkään työn alla, saada se liikkumaan aivan rehellisesti oikein päin, ja on varmasti vielä jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti