sunnuntai 21. elokuuta 2016

Uusia juttuja!


 Moi! Taas joudun pahoittelemaan kuvien laatua. Mulla ei ole oikein ollut ketään kuvaamaan viime viikkoina, niin parempaa materiaalia, kuin mitä puhelimesta löytyy ei valitettavasti ole :/. Blogiinkaan en ole ehtinyt päivittää niin paljon kuin olisin halunnut, kun on ollut koulukiireitä tallilla käymisen lisäksi niin en ole ehtinyt tai jaksanut. Tylsää, kun mulla on vihdoin taas oikeasti mielenkiintoa blogata ja postaus ideoitakin riittäisi! Koitan kuitenkin parhaani mukaan päivitellä tänne meidän kuulumisia.
  Parin viime viikon sisään on mahtunut muutamia uusia heppa tavara ostoksia, joita oli ideana tässä postauksessa hieman esitellä teille. Kuvasin viime viikolla videopostausta, jossa oli tarkoitus esitellä ne ensimmäiset ostokset, mutta en ole saanut sitä vielä kasaan. Jos sen tekeminen ei aivan kauheasti veny, niin sekin on vielä kuitenkin tulossa. Joten kerron siis tässä kaikista ostoksista!
  Meillä oli lahjakortti hööksiin, jota piti sitten tieytsti päästä heti kuluttamaan. Katselin muutamia pikku juttuja mitä haluan kuvastosta ja kävinkin sitten ne hakemassa. Näihin kuului mm. tuo ylimmässä kuvassa esillä oleva harja, uusi kisanaru (edustus tehtäviin), pehmuste setti sekä kaviorasvalle tai ihan vaan tervalle kätevä purkki jossa suti sisällä. Tuo harja on ollut ihan tosi kiva! Se on pehmeä juuriharja luonnonkuiduista, ja poistaa hyvin pölyä sähköistämättä karvaa.  Hehkutinkin sitä jo instagramissa, kuten kahta muutakin juttua. Kannattaa siis tosiaan käydä seuraamassa sitä heppa instagram tiliä jos haluaa tietää kuulumisia useammin kuin mitä tänne blogiin kirjoitan. Karvapehmuste setin kaksi pehmuste palaa pääsi suitsiin ja toinen edustus päitsiin molemmat niskaosaan, josta hilmalla on ollut nyt karva tosi ohutta ja iho hankaantunut helposti. Uusi riimunnaru ja tuo tervapurkki ei olekkaan päässeet vielä käyttöön ollenkaan.
  Tämän viikon maanantaina sitten käytiin ostamassa valmentajan suostittelema apuohja, gogue. Se onkin toiminut super hyvin Hilmalle! Sen vaikutus on samankaltainen kuin vaikkapa gramaani ohjalla tai toisaalta ihan piuhoilla, mutta tätä vasten se ei pääse nojailemaan tai tukemaan itseään lainkaan. Se siis ohjaa päätä ja kaulaa oikeaan muotoon, mutta pakottaa hevosen kannattelemaan itse omaa päätään ryhdikkäässä asennossa. Tällä ostoksella meillä olikin tavoitteena aktivoida Hilman jumittuneita kaulalihaksia ja saada se kantamaan itsensä paremmin oikein. Tätä apuohjaa voi siis käyttää apuna juoksuttaessa, että ratsastessa. 
  Tällä viikolla olenkin kerennyt kokeilemaan gogueta muutamaan kertaan. Ollaan kuitenkin menty päiviä ilmankin sitä, esimerkiksi perjantaina kun meillä oli hyppypäivä. En voi muuta sanoa, kuin että vaikuttaa ainakin tosi hyvälle! Postauksen kuvituksesta löytyykin yksi kuva ja yksi video pätkä goguen kanssa. Tämä oli siis ensimmäinen kerta, kun testattiin sitä, joten en laittanut yhtään tiukemmalle, että heppakin saa vähän tunnustella ensin, eikä varmaan tarvitse käyttääkkään kireämmällä tätä muutenkaan.

 

pitkäsääri
 Sitten vielä yksi juttu, mikä ostettiin perjantaina. Lähdettiin ostamaan uutta suolakiveä, mutta kun sitä ei löytynytkään niin mukaan tarttui hetken hyllyjen tutkimisten jälkeen Chia de Gracian inkivääri jauhetta. Seuraava pätkä lainattu Chia de Gracian omilta internet sivuilta: "Inkivääri sisältää kapsaisiinia, beta-karoteenia, kurkumiinia, salisylaattia ja kaffeiinihappoa, jotka kaikki vähentävät kipua ja tulehdusta. Inkivääri on yksi luonnon parhaita lisäravinteita erilaisia hevosen / koiran tulehdustauteja vastaan ja nivelten liikkuvuuden tukemiseen. Inkivääri poistaa nestettä ja vähentää turvotuksia." 
  Syy, miksi haluttiin testata sitten juuri tätä, on Hilman takajaloissa. Sillä on siis takajalan kintereissä turvotusta, jota sillä on ollut ainakin koko sen ajan, kun me ollaan hevonen tunnettu. Jalat on kuvattu ja eläinlääkäri on sanonut, että se on vain kosmeettinen haitta, mutta ollaan kuitenkin yritetty vähentää turvotusta, sillä eihän se hyväkään juttu ole. Liikkumiseen se ei ole siis koskaan vaikuttanut, eikä jalat ole kipeät. Se on aikoinaan niihin varmasti jostain ongelmasta johtuen kerryttänyt nestettä, mutta nyt venyneet nivelpussit tuppaavat vain täyttymään vaikka niille tekisi mitä. Liikkumalla turvotukset ovat aina sulaneet pois, mutta seisominen Hilman jaloille ei tee ollenkaan hyvää. Näin talven tullessa tallissa seisominen kuitenkin valitettavasti aina vain lisääntyy, joten päätettiin nyt kokeilla, löytyisikö tästä mitään helpotusta ongelmaan.


  
Muuta mulla ei tähän postaukseen olekaan enää kerrottavana. Muistutan vielä, että varsinkin nyt mun lisääntyneiden koulukiireiden keskellä (kirjoitukset tulossa taas tms...) parhaiten meitä pystyy seuraamaan Instagramissa: teamkoivuniemi , sekä snapchatissa: tiiabc !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti