torstai 9. helmikuuta 2017

Parempi ryhti avain parempaan muotoon - pitkä kouluvalmennennus video

Hilma mökkerössään.

Heips! Kuten otsikosta voi päätellä, ajattelin kirjoittaa vähän viimeviikkoisesta koulutunnista. Otettiin Satulta puolituntinen yksäri, mitä ennen kerkesin verkata Hilmaa ehkä jonkun 20-15 min. Kun nyt ollaan päästy joka päivä liikuttamaan maneesissa ja hevoselta on pystynyt oikeasti vaatimaan asioita eri tavoin kun liukasta ja epätasaista pohjaa varoessa pystyy, huomasin muutamia ongelmia johon kaipasin hieman työkaluja ja niitä kyllä onneksi taas saatiinkin.

En siis tosiaan ole päässyt liikuttamaan Hilmaa mitenkään kummoisesti, viimeisen 3 kuukauden aikana syystä kavio ja myös ratsasus alustat ovat olleet niin vaihtelevassa kunnossa, ettei ole voinut miettiä yhtä päivää pitemmälle mitään suunnitelmaa. Se näkyy eniten ehkä tamman asenteessa. Se on päässyt helpolla ja nyt sille kunnollisesta työnteosta on päässyt muodostumaan vähän asenne kysymys. Satu sanoikin hyvin jossain vaiheessa tuntia, että se on päässyt tekemään minusta "irtomatkustajan", eikä oikein tahtoisi päästää minua vaikuttamaan ja istumaan lähelle hevosta.


Edellisessä postauksessa jo mainitsinkin, että se myös tuntui pitkältä pötkältä joka hälköttää hitain etusin ja etupainoisena. Tuskailinkin jo äitille, että en tiedä miten saisin sen korkeampaan muotoon tai edes ryhdikkäämmäksi edestä. Satu sitten onneksi pureutuikin siihen melko hyvin ja työkalut löytyi myös itsenäiseen työskentelyyn taas toistaiseksi. Monia ongelmia omaan istuntaan pääsee muodostumaan nopeasti, kun kukaan niistä ei ole huomauttamassa! Omaa asentoa korjailemalla päästiin siis jo aika hyviin tuloksiin. Toki hevosessakin on minusta melko riippumatonta vinoutta ja jäykkyyksiä, mutta niitä onkin huomattavasti helpompi lähteä korjailemaan kun oma kroppa on paketissa. Etenkin juuri otsikossa mainitun ryhdin osuus oli ja on tosi suuri, hevonen oli nimittäin juuri yhtä etupainoinen kun mä mäkihyppääjä.

Me ei tehty mitään ympyrätyöskentelyä kummoisempaa, mutta siinä olikin jo kaikki tarvittava tälle puolituntiselle. Videolta kuuluu hyvin Satun kommentteja, joten leikkelin videota vähän sen mukaan, mitkä kommentit ja pätkät oli oleennaisimpia tai kokonaiskuvan takia järkeviä. Äiti nimittäin videoi koko puoli tuntisen ja en ihan tällä mun läppärillä viitsi niin pitkää pätkää edes yrittää tallentaa nettiin, siinä nimittäin menisi ikuisuus :D.Tänään meillä onkin sitten ihan ryhmätunti koulua, katsotaan tekisinkö siitä sitten vaikka ääniraidallisen videon, jos kerkeän :)! Varattiin myös Bennyn valkat kahden viikon päähän ja ollaan nyt hypätty muutaman kerran Hilman kanssa vähän itsenäisesti pieniä esteitä. Koitan nyt pyrkiä kahteen hyppykertaan viikossa, kun siihen on mahdollisuus! Alkuun mennään vielä pieniä haetaan kontrolli ja järki touhuun pienillä jumppaavilla tekniikkaa vaativilla harjoituksilla ja nostetaan sitten esteitten kokoa ja katsellaan pikkuhiljaa keväälle ja kesälle tavoitteet ja kisoja!

Noin muutenkin elämä uudella tallilla on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Olen päässyt joka päivä käymään tallilla ja sinne ajaakin varmaan 10 minuuttia nopeammin kuin edelliselle, mikä on tietenkin kiva etenkin myöhempään venyneinä talli-iltoina. Hilmakin on saanut muutamia uusia ystävyksiä sen viereisistä tarhoista ja sille tulikin heti kiima päälle muuton jälkeen. Nyt sillä on ollut lähinnä kevättä rinnassa ja mörköjä maneesin nurkassa. Se on kuitenkin ollut tosi kiva ja rauhallinen käsitellessä, vaikka ratsastaessa ehkä joinain päivinä ollutkin hieman haastavampi. Ehkä mun pitää joku päivä mennä sen kanssa vaikkapa raviradalle hölkkäämään enimpiä höyryjä pois tai tutkimaan maastoilu mahdollisuuksia !

2 kommenttia:

 1. Kivan oloinen blogi sulla! Pikkuisen häiritsee omaa silmääni vähän sekava ulkoasu. värimaailma on kuitenkin kiva :)

  http://pinja-sofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Jos meinaat sivupalkkia, niin joo se on jäänyt vähän työn alle... ehkä mä joskus teen siitä hillitymmän :D.

   Poista