sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kisakausi 2015

Tein viimevuonna tälläisen ja halusin nyt tehdä uudestaan, vaikka mun pitikin tämä toteuttaa jo aikoja sitten, parempi kai kuitenkin vähän myöhässä kuin ei ollenkaan. Tässä siis vain nopea tiivistys vuoden kisoista, kaikista kisoista löytyy omat postaukset joihin löytyy linkit kilpailukalenteri sivulta, joissa paremmat analyysit radoista jne :).

Kisakausi 2015 jäi meidän osaltamme tälläkertaa aika lyhyeksi, mutta huono se ei siitä huolimatta ollut! Vuoteen mahtui siis neljät kisat, 7 starttia joista 4 sijoitusta, viisi ruusuketta.

Kisakausi me aloitettiin oman seuran kisoissa tutulla ja turvallisella kotikentällä, eli siis sorsasalossa KuoRin 2-tason kisoissa joissa luokkina 100cm ja 110cm.

Näistä kisoista tuloksena 2 sujuvaa nolla rataa, joilla metristä 7 sija ja 110 4 sija, ei siis ollenkaan huono avaus kisakaudelle!

Heti seuraavana viikonloppuna vuorossa oli KiuRan 3-tason kisat. Täällä luokkakorkeuksina 105cm ja 115cm. Näissä kisoissa ensimmäinen rata oli huono. Hevonen tahmea, vahva ja jännittynyt, otettiinkin heti ykköseltä puomi mukaan. Toiselle radalle kuitenkin tsempattiin ja Hilma olikin paljon normaalimpi ratsastaa, tuloksena nolla rata, joskaan ei eritysen hyvällä ajalla mutta se riitti kuitenkin 5 sijaan. Tyhjin käsin ei siis tältäkään reissulta tarvinnut lähteä :)!

Vielä 3 peräkkäinen viikonloppu ja tälläkertaa suuntanta Jyväskylä ja LvR:n järjestämä killerin kippo myöskin 3-tason kisat joissa meillä oli luokkakorkeuksina 115cm ja 120cm. Eka luokka oli Animagi juniorcupin osakilpailu johon meidän oli tarkoitus osallistua. Tälläkertaa meidän kisareissu ei sujunutkaan ihan suunnitellusti. Ensimmäiseltä radalta 16vp pelkistä puomeista ja hevosen ollessa erityisen huono vielä toiseen luokkaan verkatessa, peruttiin toinen startti ja lähdettin kotiin, mikä olikin varmasti oikein fiksu päätös, sillä näitten kisojen jälkeen pidettiinkin vähän saikkua. Hieman alkoi siis epäilyttää hevosen terveydentila tämän keilaradan jälkeen, kun hevonen joka ei juuri koskaan kieltele yritti saman radan aikana useampaan otteeseen kieltää, eikä muutenkaan tuntunut ollenkaan normaalilta. Oli varmasti tietenkin väsynytkin jo aijemmista kisaviikonlopuista ja matkustamisesta, mutta vaikutti siltä ettei kaikki ole ehkä aivan kunnossa. Pieni tarkastusreissu heppalääkäriin oli siis ehkä aivan paikallaan tähän väliin.

Vaikka Hilman kanssa ei siis kesällä kisaamaan päästykkään, olin mä kuitenkin kisoissa vähä eri rooleissa, kuten töissä sekä Savonlinnassa Opera Gameseilla heppahoitajan roolissa. Sieltä mun myös piti aikanaan kirjoittaa postausta ja kuvasinkin videopostausta, mutta se hieman jäi joten ajattelin ottaa tämän kuitenkin tähän väliin mukaan :)! Savonlinnassa siis erittäin lämmin(!) ja kiva kisareissu, josta tässä muutamia kuvia.
Viime kesän ainoa helleviikonloppu ja mä aivan punainen :DD.

pääsin myös piitkästä aikaa kuvailemaan vähän savonlinassa :)!
Syksyllä päästiin sitten taas Hilmankin kanssa hommiin, ja suunnitelmissa oli treeni ja kisatauvon jälkeen suunnistaa jälleen sorsasaloon KuoRin seuramestaruuksiin. Osallistuttiin siis 100cm ja 110cm luokkiin, joista 100cm luokassa käytiin myös kisa junnujen seuramestaruudesta. 100cm ratahan ei sinänsä sujunut aivan tyylipuhtaasti ja mulle tulikin todella todella typerä arviointi virhe, mutta kaikesta huolimatta oltiin aika nopeita ja puhtaalla radalla luokasta toinen sija sekä junnuista 1 sija. 110cm radalla Hilma tuntui hieman väsähtäneeltä enkä ehkä itsekkään tsempannut ihan riittävästi myöskin enemmän ja vähemmän väsyneenä. Tuloksena 8vp jälleen puomeista.

Kivan värikäs rusettisato me ainakin saatiin :)!