lauantai 23. tammikuuta 2016

Estevalmennuksessa vieraalla hevosella


Olin 10.1 ensimmäistä pitkästä aikaa hypäämässä. Tälläkertaa Hilma ei kuitenkaan ollut mukana, kun meillä ei ole trailerissa talvirenkaita ja lainakoppia ei enää ruvettu kyselemään kun pari päivää ennen valmmenusta Satu kysyi halutaanko tulla mukaan. Kyseessä oli siis Benny Vandervarenin estevalmennus taitotalleilla ja lainaheppana Kaapo.

Otsikko siinä mielessä vähän harhaanjohtava, että ihan vieras hevonen se ei mulle kuitenkaan enää ole, vaan olen sillä itseasiassa 2 kertaa aijemminkin hypännyt. Kaapo on siis hyvinkin persoonallinen ruuna ja aivan todella erilainen kuin Hilma, joten sinäsä tekee minulle oikein hyvää välillä.

Suurin ero varmaan siinä, että Kaapo on kovin erilainen kädelle kuin Hilma. Se vaatii jonkun verran enemmän tukea kun taas Hilmaa pystyy ratsastamaan todella kevyellä tuntumalla, toki sekin vaatii tukea, mutta eri tavalla. Alkuverkka ja ekat tehtävät mulla onkin tähän mennessä mennyt aina Kaapon kanssa muistellessa ja tunnustellessa miten se toimikaan. Hypätessä mulla on kuitenkin  sen kanssa tosi varma olo, vaikka tulisi vähän huono paikka niin yli kuitenkin mennään. Tässä valmennuksessa hypättiinkin vähän isompaa, mitä aijemmin. Ei toki mitään kovin isoja, mutta lopussa kuitenkin n. 100cm rataa, vika okseri ilmeisesti 110?

Tehtiin siis muutamia verkkatehtäviä ja hypätiin pariin kertaan lyhyt rata, jolle toisella kierroksella nostettiin vähän esteitä. Meillä ei se toinen rata mennyt sitten aivan täydellisesti kun tein itse typerän lähestymisvirheen, niin Benny hypytti vielä sitä pystyä niin monta kertaa, että tuli onnistunut hyppy.
Lopussa vielä pieni videokooste, jossa suurin osa hypyistä osa äitin kuvaamana, osa film me klipeistä leikattuna :)!

videoista ei ehkä kerkeä nähdä kaikkia ninja potkuja esteitten päällä, mutta sillä on todella nopeat takajalat!

2 kommenttia:

  1. Hauska banneri! Hehe ninjajalka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, nopeasti väkersin jotain talvisempaa, hyvä jos se ei ole kovin karmea :D! Ja Kaapolta tosiaan löytyy ninjataitoja:'D

      Poista