keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kuulumisia


Heips! Helmikuu sujahti äkkiä ohi, mutta ajattelin jakaa teille vielä muutamia kuulumisia viime viikoilta, joita en aijemmin kerennyt postailemaan. Koska useat ovat varmaankin kysymysmerkkinä ekojen kuvien ratsusta, lähdetään siitä liikkeelle! Pääsin tosiaan kokeilemaan oikein hauskaa suomenhevos kouluratsua, Haikamua. Oli kyllä siinä mielessä virkistävä kokemus, että olen tässä varmaan viimeisen vuoden sisään ratsastanut Hilman lisäksi vain 2 muulla hevosella muutamia kertoja. Tämä kouluruuna oli myös hyvin miellyttävä ratsastuskokemus, vaikka silläkin omat temppunsa olikin. En kuitenkaan varmaan ikinä aijemmin ole saanut mennä noin herkällä suomenhevosella! Se toimi nimittäin todella kevyellä kädellä ja herkästi istunnallakin, vaikka jalkaa saikin käyttää. Kaiken lisäksi se pysyi todella tasaisena melko haastavalla pohjalla. Täytyy sanoa, että näin hyvin koulutetulla ja ratsastetulla hevosella oli ilo ratsastaa, vaikka se ei ehkä täysin minun tyylinen hevonen ollutkaan!
En tiedä vielä, mutta voi olla, että saatte tästä hevosesta kuulla joskus jatkossakin täällä blogissa vielä jotain. Sen kuitenkin näkee ajallaan. Sitten vielä Hilman kuulumisista. Loput postauksen kuvat sisältävät materiaalia viimeviikkoisesta Bennyn valmennuksesta, joka meni ihan kivasti. Käytiin siis kahtena päivänä hyppäämässä, joista ensimmäiseltä päivältä on vain yksi puhelimella kuvattu video. Kyseisen videon latasinkin instagramiin. 


Tehtiin tehtävät aika pienillä korkeuksilla molempina päivinä, mutta niissä olikin jo sellaisina minulle tarpeeksi haastetta. Hyppytauko nimittäin taas näkyi omassa ratsastuksessani, sillä minulla oli hieman hankaluuksia pysytellä siististi hypyissä mukana. Näistä hypyistä näkyy myös, että tuo yläkroppa on nyt todellakin saatava ruotuun, ettei tarvitse makoilla kaulalla ihan joka esteellä..

Hilma tuumi ilmeisesti, että kannattaa ottaa varman päälle, kun kyseessä on kuitenkin  laatikko esteen alla..
Tämä on ainoa kuva, missä mun istunta näyttää jopa ihan hyvältä esteen päällä.

Tässä mä kökötän ihan hassussa asennossa tuolla kyydissä :D
Toisena päivänä otettiin hyppyjä vähän enemmän, kuin edellisenä. Videolta näkyy suurin osa, mutta kaikkia alkuverkka hyppyjä ympyröillä äiti ei ollut kuvannut. Hilma ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta kuitenkin aivan eri hevonen kuin syksyn valmennuksissa! Nyt se taas jo vähän kuumui ja sai enemmänkin istua ja odotella kuin työntää sitä eteenpäin esteiden välissä. Minun tekemisessäni on kuitenkin tällä hetkellä suurimmat kehityskohteet toistaiseksi. Saisin mennä vielä vähän lyhyemmällä ohjalla ja koittaa pitää käden vakaampana, istua pystymmässä ja ratsastaa enemmän jalalla kuin kädellä. Tästä on kuitenkin kiva jatkaa ja lähteä hakemaan taas lisää rutiinia molemmille esteiltä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti