perjantai 29. heinäkuuta 2016

Hilman kuulumiset & ratsastustunnilla


Moi! Mun piti jo viimeviikonloppuna kirjoitella tilannepäivitystä, mutta tuli sitten kaikkea muuta menoa, niin en kerennytkään. Kerrotaan nyt kuitenkin ihan ekana mitä Hilmalle kuuluu, kirjoittelinkin siitä jo hieman facebookin puolelle, mutta nyt vihdoin tännekkin. Soiteltiin kengittäjälle, joka kävikin katsomassa jalkaa. Epäiltiin aluksi paisetta, mutta ongelma olikin onneksi vielä harmittomampi mustelma kavion pohjassa. Tullut ehkä laitumella kiven päälle astumisesta tms? 
  Laitettiin siihen kuitenkin varmuuden vuoksi betadine haude pariksi päivää, ennenkö Hilmalla sitten olikin kengitys. Sitä ennen se olikin ollut jo paljon parempi ja uskalsi riehua töppönen jalassaan pihalla siihen malliin että ensimmäinen haude lentikin sen jalasta parin pierupukki kohtauksen jälkeen. Toisesta paketista saatiin sen verran napakampi, että pysyi hyvin sitten loppuajan. 
  Kävin juoksettamassa Hilman kentällä ennen kengitystä, kun kengittäjä halusi kuulla miten se liikkuu. Ei ontunut, varoi jalkaa ehkä ihan aavistuksen, mutta liikkui kuitenkin puhtaasti molempiin suuntiin. Sille laitettiin sitten kuitenkin pohjalliset tässä kengityksessä etujalkoihin ja nyt ollaan liikutettu ihan normaalisti ja heppa ollut ihan normaali, tosin helteitten ja kiiman takia varsin laiska tapaus viime päivinä.

 

Kun Hilma ontui niin ajateltiin ihan extempore lähteä ratsastustunnille. Taitotalleille ei päästy tälläkertaa niin suunnistettiin sitten vanhamäelle. Tuttu paikka tosin sekin, olen siellä muutamia kertoja aijemminkin mennyt ihan tallin hevosillakin, ei pelkästään Hilmalla aluevalmennuksissa. Itse Jaanan tunnilla en tosin ole aijemmin ollut, mutta tykkäsin kyllä hepasta ja opetuksesta :). 
  Tunnin aiheena oli sarja este. Aloitettiin puomitehtävillä ja pikkuhiljaa esteitä nostettiin ja puomeja otettiin välistä pois. Hirvittävästi itse hyppyjä tunnin aikana ei oikeastaan tullut, mutta se ei haitannut yhtään. Ainakin omasta mielestä ihan kiva että pääsi keskittymään muuhunkin työskentelyyn ihan kunnolla. Tunti ei ole muutenkaan pitkä aika tutustua ihan uuteen heppaan. Mun ratsuna toiminut Lissu olikin kyllä oikein mukava tapaus, toimi kivan pienillä avuilla ja sillä oli aika kivat liikkeet. Se on ilmeisesti ihan kouluheppa, mutta ainakin pikkuesteillä toimi varsin kivasti.
  Huomaa kyllä kuvista, että liian vähän on tullut viime aikoina edelleenkin tunneilla käytyä, tai siis ihan ohjatussa valmennuksessa. Esimerkiksi mun ryhti on päässyt huonontumaan, vanhat pinttyneet virheet tulevat vahvemmin esiin, esimerkiksi nyrkit eivät tahdo pysyä pystyssä ja itse päätyy helposti ratsastamaan vähän "itseään säästellen", omalla mukavuusalueellaan, kun kukaan ei ole huomauttamassa istunnan ja apujenkäytön virheellisyydestä, pienistä suurista asioista, jotka pääsevät helposti toisinaan unohtumaan. 

Tässä vielä muutamia äitin räpsimiä kuvia tunnilta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti