lauantai 28. toukokuuta 2016

Estevalmennus 16.5


Käytiin siis tosiaan pitkästä aikaa taas vähän valmentautumassa, taitotalleilla Satun silmän alla. Meillä on suhteellisen pitkä hyppytauko takana, joten maltillisesti edetään, ettei hevoselta mene itseluottamus jos laitetaan nopeasti liian haastavia tehtäviä nenän eteen. Rutiinin puutetta molemmilla muutenkin havaittavissa. 

Aloitettiin ihan perustyöskentelyllä ja taas saatiin kuulla samaa, mitä meille on muutkin sanoneet viimeaikoina.. Hevonen on pohkeen ja ohjan välissä, mutta pohkeiden välistä ei löydy mitään ja se on etupäästään/lavoistaan jäykkä. Aloitettiin siis ympyrällä molempiin suuntiin ratsastamaan sisäpohjetta läpi, jonka jälkeen otettiin muutamia helppoja hyppyjä helpoilla tehtävillä. Hilma oli kuitenkin yllättävän rento pitkästä aikaa vieraassa paikassa. Tai vieraassa ja vieraassa, tuttu paikkahan sorsasalo molemmille on. Pitkään aikaan ei olla kuitenkaan kopin kanssa liikuttu mihinkään, joten yllättävän rauhallisesti tamma asian otti. Vaikutti jopa tyytyväiselle ja koppiin käveli korvat hörössä epäröimättä sekuntiakaan mennäänkö vai eikö.

Videossa on pitkästä aikaa sileäntyöskentelyäkin verkkapätkien muodossa, joten jätin äänet, että niistä kuuluu valmentajan kommentit eikä mun siis tarvitse selittää ainakaan niin paljoa mitä tehtiin ja miksi. Valitettavasti videosta muutamia pätkiä oli tallentunut rakeiseksi (Että mä vihaan elokuvatyökalua), mutta ne eivät onneksi olleet kovin pitkiä tai häiritseviä, ärsyttävää tosin silti. Hilmalla tosiaan oli muutamia mielenosoituksen aiheita pukkien muodossa. Se tosiaan teki jokaisen pukkauksen vahvemmasta sisäpohkeen avusta protestina. Hevosen oli aivan pakko kokeilla onko mitään keinoa karata työntekoa, tamma... Muuten se olikin suhteellisen ok ratsastaa, aika rento, ehkä tosin vähän jopa liian löysä. Ei kuitenkaan hidas, mutta eihän kaikkea tosin voikaan vaatia kerralla.

"siinä sulle se perhanan sisätakajalka, onko tarpeeks alla häh??"
Seuraavaan valmennukseen me ollaankin jo ilmottauduttu! Kuopion Ratsastajien järkkäämään Hanna Tardiveaun estevalmennukseen kesäkuun alussa. Päästään harmi vain yhtenä päivänä, mutta ei voi mitään. Mielenkiinnolla kyllä odotan millaista palautetta saa uudelta valmentajalta, ja mitä olen häntä itse kisoissa seurannut esimerkiksi viime vuoden opera gameseissa savonlinnassa niin pidin kyllä tyylistä.

Yritän myös lähiaikoina päivitellä ulkoasua vähän kesäisempään!

2 kommenttia:

  1. Tätä oli tosi mielenkiintoista seurata. Valmentajan kommentit kuuluivat hyvin :) Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, se oli tarkoituskin :D. Kiitos :)!

      Poista