torstai 17. huhtikuuta 2014

147. Ei meistä hallimestareita ainakaan tullut


Heips! Meidän osalta alue hallimestaruudet eivät siis sujuneet ihan putkeen. Olin ollut kipeänä keskiviikosta asti ja yrittänyt saada äitiä perumaan kisat, mutta lähdettiimpä sitten silti. En ollut edelleenkään missään huippuvireessä ja Hilmallakaan en ollut itse päässyt ratsatamaan eikä kisoihin oltu treenattu käytännössä ollenkaan, lisäksi myöhästyttiin hieman muutenkin tiukasta aikataulusta tallilla ja tultiin kisapaikalle hieman myöhässä joten en kerennyt metrin rataantutustumiseen ollenkaan, huiput lähtökohdat onnistuneelle kisasuoritukselle siis!

  No, en kuitenkaan yritä mitenkään selitellä epäonnistumisia edellämainituin perustein. Metrin rata sitäpaitsi oli oikein hyvä yhtä estettä lukuunottamatta. Hilma oli vähän löysä verkassa, mutta terävöityi onneksi radalle. Rata meni siis tosi hyvin tuolle porttiesteelle johon lähestyminen tuli melko tiukasta mutkasta kulmasta päin, tilanne ei näy kunnolla videolla, mutta laukka pääsi vähän hyytymään kaarteessa, ja hilma epäröi ehkä sekunnin ajan, jonka seurauksena lähti tavallaan kieltämään esteelle enkä saanut sitä tuotua aivan suorana esteelle ja laukka vain hyytyi hyytymistään pystyä kohti, sain kuitenkin hilman ratsastettua suoraan esteen eteen, vaikka se oli hetken menossa ohi, ja pahasti sanottuna potkaisin yli lähes paikoiltaan. Vaikka tiesin että siitä tulisi todennäköisesti tiputus oli mielestäni parempi vaihtoehto kuin kielto, ja kyllähän se puomi sitten kolahtikin alas. Tuota lukuunottamatta tämä oli silti varmaan paras metrin rata minulta ratsastuksellisesti tähän mennessä!

110 meidän tie loppui lyhyeen. Verkassa Hilma oli aivan super! Hyppäsi mistävain eikä kolistellut yhtään. En ottanut montaa verkkahyppyä koska 100 oli juuri alla ja me startattiin jo 3 luokassa. Radallakin vielä 1 esteelle lähestyminen ja hyppy olivat hyvät, mutta 2 oli se sama portti ja ainakin minun mielestäni melko vaikea tie ratstaa, tein virhearvioinnin kulmasta ja otin liikaa askelia ennen estettä kun olisi mielummin pitänyt ratsastaa eteen! No rangaistuksena omasta virheestä tulikin heti puomi alas. Kakkoselta kolmoselle oli kaareva linja, ja teinkin 3 esteelle taas saman virheen, aivan liikaa kiinni ja paikka liian lähelle.. tälläkertaa tosin aivan liian lähelle ja kun Hilma rehellisenä tammana yritti silti hypätä, tuli hypystä niin pysty ja korkea, että en vaan yksinkertaisesti pysynyt selässä kun tasapaino meni alastulossa. Sinänsä harmi, että piti ratsastaa niin huonosti, koska Hilma oli ihan superhyvä radalla! Mutta ei voi kun toivoa, että virheistä oppii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti