lauantai 19. huhtikuuta 2014

148. Antin aluevalmennukset


Moi, tälläkertaa molemmat päivät piti Antti (viimeksi tuomas piti). Ekana päivänä, eli torstaina hilma oli tosi villi! Ekalta päivältä videot eivät oikein tälläkertaa onnistuneet joten en tehnyt niistä mitään koostetta kun monia tehtäviä jäi puuttumaan ja äitin ja kameran yhteistyö ei oikein eilen lähtenyt valitettavasti. Torstai päivä ei mennyt myöskään tehtävien kannalta juuri sen onnistuneemmin kun videoinninkaan. Hilma oli kokoajan tosi jännittynyt ja hyppi miten sattuu ja vetäisi hypyssä minulta aina ohjat pois ( ei kirjaimellisesti ) ja minun oli todella vaikea olla hypyn jälkeen pystyssä. Ei onneksi tehty mitään vaikeita tehtäviä, mutta kaikki oli silti normaalia haastellisempaa hevosen mielialan takia. Tulin muuten taas melko ryminällä alaskin, kun hilma päätti kieltää ihan puskista, kaikki oli oikeastaan hyvin, paikka hyvä ja juuri kun hilman olisi pitänyt ponnistaa, se kääntyi sekunnin sadasosassa 90 astetta esteen edestä väärään suuntaan, viimeinen asia mitä olisin osannut odottaa! Kielto tuli ilmeisesti kuitenkin ihan vain esteelle tulleen varjon/valon vaikutuksesta?
Loppua kohden meno alkoi kuitenkin hieman rauhoittua ja viimeisimmät hypyt onnistuivat jo aikalailla kivasti, kun Hilma ei lähtenyt hyppyihin enää niin vahvasti. Sain kuitenkin myös kehuja alkutunnista hyvästä istunnasta kun meidän piti tulla ilman jalustimia puomeja.


Perjantaina kaikki oli onneksi paremmin, Hilma oli jopa hieman löysän oloinen verkatessa! Alkuverkassa antti käski koota laukkaa ympyrällä, ja vasta siinä huomasin kuinka rauhaton hilma edelleen oli, sain sen kuitenkin lopulta lyhentämään laukkaa melko hyvin.
Eka tehtävänä tultiin kontrolli harjoitusta tosi pienillä esteillä. Tuohon videoon en laittanut kaikkia videoita niistä, koska teidän miten tylsää katsottavaa ne on, joten säästin teitä ja laitoin ensimmäisen ja viimeisen videoista, joista näkyykin hyvin ero siitä mistä pyrittiin pois ja mitä haluttiin.
Antti siis tosiaan halusi, että hilma ei tuollatavalla ylihyppäisi noita pieniä esteitä ja pyrittiin siihen, että hevonen olisi oikeasti koko tehtävän täysin kontrollissa niin, että minä määrään täysin mistä hypätään vaikka paikka tulisi kuinka lähelle ja korosti tehtävällä myös omaa kehonhallintaa.

oho, ei tainnu tulla nyt iha täydellisen symmetrinen todellisuuden kans, mut huomatkaa panostus puomie värityksessä :'D!
Sitten tultiin vaan muutama verkkahyppy vähän isomassa laukassa ja hypättiin 2 rataa, äiti tosin oli vahingossa jättänyt ekan radan kuvaamatta, mikä tultiin noin 100cm korkeudella. Ei siis tosiaan heti noitten pikkuesteitten perään hypätty tuota isompaa rataa jos joku sitä ihmettelee :D!
Eka rata oli aika hyvä, epäilin hieman tuota pysty - pysty - okseri linjaa koska tie keskimmäiseltä pystyltä vaikutti vaikealta okserille, mutta se osoittautui kuitenkin helpommaksi kuin luulin, ja rata kokonaisuudessaan oli loppujen lopuksi aika yksinkertainen.
Radat tuntu kummillakin kerroilla tosi helpolle sinäänsä, että kun hilman oli oikeesti alkuun ratsastanu kunnolla kuulolle niin sitä pysty ratsastaa tosi herkillä pienillä avuilla, eikä se hypännyt samalla tavalla vahvasti kun eilen tai edes ylihypännyt yhtään. Muutenkin tuntuu että Antti lukee hirveen hyvin Hilmaa, kun siltä saa aina neuvot just oikkeesa kohassa ja ainakun oon kysyny neuvoo johonkin tilanteeseen tai ongelmaan, niin tuntuu että sieltä löytyy aina jotain heti! Toinen rata oli myös aika iso, 110-130cm olin kattovinani (okserit oli 120 ja sarjan b osa pysty n 130 ja muut pystyt 110) . Huh, en varmaan koskaan ole selvinnyt noin isoista esteistä ratana noin helposti! Vaikka siellä nuo pari tipustusta taas tulikin, mutta ne oli taas ihan mun omia arviointi virheitä ponnistuspaikasta. Mutta rutiinia me nimenomaan tarvitaankin noilta isommilta esteiltä, koska se on yks isoimmista asioista mitä meiltä vielä puuttuu!


ja kiitokset niille jotka jaksoi lukea loppuun asti :D!

2 kommenttia:

  1. mikä tuo musiikki on ? Ootko koskaan kyllästyny ratsastukseen kun on oma hevonen, laiskottaako koskaan lähtee hoitamaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Austin Mahone ft. Pitbull - MMM Yeah ja en mä oikeestaan oo kyllästyny, siinä on kuitenkin se etu, että saa päättää joka päivä ite kuitenkin mitä tekee, jos ei ole ratsastusfiilis niin kukaan ei keillä lähtemästä vaikka kävelylenkille tai juoksuttamaan heppaa :D, mutta kyllä mua ainakin aika useinkin laiskottaa lähtee tallille ja varsinkin jos kaverit menossa johonkin ja sit on ite vaan pakko lähtee tallille, mutta oman valintani oon tehny kun hevosen halusin ja en valita, yhtäkään päivää en oo katunu :)!

      Poista