perjantai 6. helmikuuta 2015

Kissan kanssa kuvailua ja jälkikäsittelyä

IMG_9636

Heipssan! En ole taas hetkeen päivitellyt mitään kun ei ole tullut kuvailtua mitään uutta, eikä oikeastaan mitään ihmeellisiä tapahtunutkaan, tällä viikolla meiltä puuttui yksi kenkä ja kelien takia tilsoja kertyy enemmän kuin laki sallii (meillä jopa kengättömään kavioon, huoh..) joten ollaan menty lähinnä käyntiä ja vähän hölkkää pellolla missä kengättömyyskään ei haittaa oikeastaan mitään.
 Koitan kuitenkin saada jonkun kuvaamaan nyt kun päivä taas nähtävästi alkanut pikkuhiljaa pitenemään ja päivitellä sitten enemmän Hilman kuulumisia kuvien kanssa :)!

Ja tämän postauksen aihe liittyykin juuri kuviin. Tänään nimittäin löysin vihdoin kadoksissa olleen kameran laturin ja kauniista auringonpaisteesta sain inspiraatiota koittaa kuvata jotain, no uhriksi päätyi meidän kissa Onni :D. Postaukseen etsin kuitenkin lisäksi myös pari hevoskuvaa.

IMG_9626

IMG_9639
Tämän kuvan muokkaus on paljon normaalia muokkaustyyliäni villimpi, lähdin vähän leikittelemään  näiden kuvien kanssa :D.
Viimeaikoina lueskeltuani muutamia valokuvausblogeja, valokuvaukseen liittyviä postauksia ja yleensäkkin katseltuani valokuvia, mulle on kasaantunut vaan enemmän ja enemmän intoa kirjoittaa aiheesta itsekkin ja esitellä teille vähän oman käteni jälkeä!

 Mulle valokuvaus on ollut, noh, sanotaanko että melkolailla jopa intohimo todella pitkään. Kuvankäsittelystä en tosin ole ensimmäisen kameran saatuani ymmärtänyt paljoakaan, mutta jossain vaiheessa se tuli tavaksi ja nykyään käsittelen jokaista ottamaani kuvaa ainakin vähän jälkikäteen. Jälkikäsittely onkin todella tärkeä taito jos haluaa julkaista hyviä kuvia, harvemmin kuvan väri- ja valkotasapaino ovat täydelliset, tai rajaus juuri passeli. Näitä asioita ainakin itse lähes poikkeuksetta joka kuvaan muokkaan, oli kuvat sitten omia ottamiani tai jonkun muun (muitten kuvien muokkaaminen tietysti vain jos siihen on lupa). Onnistunutta kuvaa ei kuitenkaan ole tarvittavaa muokata välttämättä juuri yhtään, kun taas huonommankin kuvan saattaa pelastaa juuri muokkaamalla sitä. Mulla kuitenkin on henkilökohtaisia mieltymyksiä kuvamuokkauksen suhteen ja vaikka joku kuva olisi sellaisenaan hyvä, saatan silti haluta muokata sitä vielä omaa käyttöäni varten. Se kuitenkin alkaa mennä jo makuasioiksi, toinen tykkää kylmemmän sävyisistä kuvista kun toinen taas lämpimistä sävyistä ja niin edelleen..

IMG_8836
1. Ihan kivan näköinen liike kuva, mutta (periaatteesa) epäonnistunut rajaus ja värit vähän harmahtavat c. Anu Koivuniemi
IMG_8836 – Kopio
2. Rajaus uusiksi, värejä esille enemmän ja kuvassa täysin eri tunnelma ja liike korostuu aivan eritavalla kuin alkuperäisessä versiossa! Tässä hyvä esimerkki mulle hyvin tyypillisestä muokkauksesta. Tämän kuvan olisi tietysti voinut rajata erilaillakin, esimerkiksi jättää oman pään kokokaan kuvaan.. 
Tänään näitten kissakuvien kanssa kokeilin mulle melkolailla uutta raw tallennusmuotoa, jota kovasti olen kuullut mainostettavan ja ei ihme! Harmi että se on niin kovasti tallennustilaa syövä muoto ja hieman hidas käsitellä ja muuttaa kaikki kuvat toiseen muotoon, jää varmaan sen takia jatkossakin vähemmälle käytölle. (Jos joku on aivan pihalla mitä raw käytönnössä tajkoittaa niin itse löysin siitä ainakin googlettamalla reilusti juttua!)  Oli kuitenkin tosi hauskaa pitkästä aikaa kuvailla jotain, oispa vain rahaa vielä parempiin kalustoihin niin tätähän harrastais mielellään enemmänkin.. ehkä vielä joskus vähän omavaraisempana säästänkin parempaan runkoon ja objektiiveihin!

Toisena uudempana juttuna mä olen ruvennut kokeilemaan niinsanottuja poistomuokkauksia, eli siis kuvasta poistetaan häiriötekijöitä useimmiten taustalta. Tää siis tosiaan mulle uus juttu, mutta ihan hauskaa tehdä tälläistäkin ja yllättävän helppoa! 

ONNI1
1. Alkuperäine kuva 2. Tähän säädöt tehtynä, tarkoituksella halusin korostaa tummaa taustaa ja katsoa mitä tästä saadaan vielä aikaan!
IMG_9642(2)copyt
3. Ja todettuani kuvan hyväksi otin vielä vähän kovemmat aseet käyttöön ja loppu, eli käytännössä poistomuokkaukset hoitui gimpillä, lopputulos ainakin omaan silmääni ihan kiva :).

_full222
Alkuperäinen ja lopputulos - tässäkin on säädetty arvoja poistomuokkausten lisäksi. Tässä kuvassa ei ehkä ihan niin onnistunut muokkaus, esimerkiksi tuo ponin lapa ja puskan alareuna voisivat olla paremmin tehdyt, eivät ne kuitenkaan aivan järkyttävän pahalta tai silmäänpistävältä näytä! c.ransu.kuvat.fi
Mielipiteitä postauksen sisällöstä ja yleensäkkin aiheesta saa heittaa kommenttiboksiin :)! Olisi kiva kuulla myös risuja ja ruusuja, teidän mielipiteitänne muokkauksista, kuvista ja postauksesta tai yleisesti mitä mieltä olette olleet blogissa esiintyneistä kuvista niiden laadusta tai laaduttomuudesta ja niin edelleen? Aikaisemminkin olen jakanut täällä kuvaamiani kuvia esimerkiksi kuvaamistani ratsastuskisoista, mutta mitä mieltä olette, onko tästä aiheesta amatöörivalokuvaajan postaukset kivaa vaihtelua vai täysin surkea lisä tässä blogissa :D?


6 kommenttia:

 1. Ihan asian vierestä, mutta sulla taitaa olla kameran kennolla pölyä (tai sitten objektiivissä töhnää) :) Kissakuvissa valkoisilla alueilla näkyy likapalleroita. Kannattaa koittaa puhdistaa linssipinnat ja kenno (peili ylös ja pehmeällä sudilla kennon varovainen lakaisu), ettei pölyhiukkaset pilaa hyviä kuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. objektiivissa ainakin varmasti vähän töhnää tai ehkä jopa muutama naarmu :/, mutta osa noista pölyhiukkasista taitaa noissa kuvissa olla ihan ilmassa leijailevia, kun tuli kirkasta päivän valoo kissan edestä ja takaa kuitenkin huoneeseen tuli, niin niitä näki hyvin ihan paljaalla silmälläkin (mutta en tiedä sitten tosiaan näkyvätkö ne juuri valkoisella alueella, ehkä enemmän taustalla?). Tosin ei varmasti tekisi myöskään pahaa puhdistaa kameraa vähän läpikotaisemmin pitkästä aikaa :D

   Poista
 2. Oot saanu tosta kissakuvasta tosi kivan, musta tausta on just nappi siihen. Vähän kyllä kissa on reunoilta puhkipalanut karvastaan. Lisäksi silmiä olisi voinut tuoda enemmän esille.

  Tuosta ratsastuskuvasta sen verran, että suoristus tekis jo kanssa ihmeitä.

  Tää oli kyllä tosi kiva postaus, en ollutkaan ennen tiennyt että näinkin paljon valokuvaamista harrastelet. Lisää vaan ennen-jälkeen matskua blogiin ja muutakin valokuvaukseen sekä kuvanmuokkaukseen liittyvää juttua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, noita ratsastuskuia muokkaan usein aika nopealla temmolla kun niitä on aina sen verran monta että välillä jää huomioimatta tuollaiset korjaukset, mutta samaa mietin itse näin jälkeenpäin katsoessa että oishan sen tosiaan voinut suoristaakkin, ei hilma kuitenkaan ylämäkeen ravannut :D..
   Kiitoksia :)! Oli mulla aijemmin jopa ihan kuvasivutkin, mutta vähän innostus laskenut kun ei noi tän hetkiset kalustot oikein kata mun haluja. Tosin tähän väliin voisi taas muistuttaa itseäänkin, että hyvä kuvaajahan saa huonollakin kameralla hyviä kuvia.. mutta mutta :D

   Poista
 3. Mielestäni tällaiset postaukset elävöittävät blogia ja tekevät siitä mielenkiintoisemman, joten kannattaa todellakin jatkaa tällaista! Se tuo myös esille sen, että vaikka useinkin älähdetään siitä, kuinka paljon kuvia muokataan, niin kuvanmuokkaus on hyvästä ja vain korostaa sitä, mitä haluaa kuvassa todella tuoda esille!
  Joten jatka vain samaan malliin!! Teillä on muuten mielettömän kivan näköinen kissa :D

  VastaaPoista