torstai 4. syyskuuta 2014

168. Blogihaaste : Huonot tavat

 Kreeta haastoi minut tähän, ja siis ideahan on kertoa omia huonoja tallitapoja, ei hevosten. Haaste on Tiian liikkeelle laittama ja sen tarkemmat ohjeet löytyy täältä.

Haastan tähän myös vielä Lauriinan.


1. Mun huonoista tallitavoista ekana tulee mieleen tennareilla ja muilla ratsastukseen soveltumattomilla kengillä ratsastaminen. Varmaan kaikki yhtään pitempi aikasemmat blogini lukijat eivät ole voineet välttyä huomaamasta tätä.. Sen lisäksi, että on tosiaan vaara että jalka luiskahtaa jalustimen läpi ja jää kiinni jalustimesta, kaikkien tuollaisten tennareitten pohjat on yleensä tosi liukkaita jalustinkumia vasten eikä niillä ole siksi edes hyvä ratsastaa! Silti mä ratsastan huonoilla kengillä itseasaissa tosi useinkin ja selittelen sitä sitten itselleni "mulla on niin pienet jalustimet ettei mun jalka mahtuis siitä läpi millään kengillä" ja "ihan sama mitkä kengät kun on turvajalkkarit"...

2. Tavaroitten levälleen jättäminen on ehdottomasti yks mun isoimmista paheista.. Siis tarkennettuna lähinnä se, että Hilman karsinan ovi usein tursuaa tavaraa, joista suurin osa ei siihen edes kuulu! On ihan okei, että harjat, päitset narut, kesäisin ötökkämytkky, vaikka joku pyyhe ja suojat on karsinan ovessa tai viereisessä harjakorissa, mutta mä jätän siihen tosi usein esimerkiksi juoksutusliinan kun en jaksa viedä sitä pois. Oveen jää myös likaisia satulahuopia ja ylimääräisiä suojia aivan liian usein, jotka eivät siitä edes korjaannu, ennenkuin tarvitsen niitä uudelleen..
Ja sitten olen laiska purkamaan myös valmenns ja kisakamoja, joten myös meidän pakettiauton takaosa on sen näköinenkin... myös kaappiin tulee vaan tungettua koko kisakassi ja jätettyä se purkamatta. Inhoan tätä tapaa itsessäni ehkä eniten!

Hilman karsinan ovi siivoamisen jälkeen! (ja edelleen olen jättänyt pintelit tuonne joitten paikka ei karsinanovessa ole..)
3. Puhelimen käyttäminen hevosen selässä kuuluu myös välillä mun huonoihin tapoihin, harvemmin, mutta yleensä juuri silloin kun ei pitäisi! Teen sitä nimittäin maastossa samalla kun kävelen, en tosin millään yleisillä autoteillä, (sentään!) vaan lähinnä metsäpoluilla. Puhelin kuitenkin oikeasti kannattaisi pitää pelkästään siellä taskussa, silmät auki ja muutenkin hereillä! Yhden ainoan kerran me ollaan törmätty Hilman kanssa maastoillessa käärmeeseen, ja juuri silloin mulla oli puhelin kädessä ja huomasin koko käärmeen vasta siinä tilanteessa kun se olisi voinut jo purra hevosta.. onneksi se luikerteli kuitenkin vain karkuun, eikä yrittänyt puolustautua!

maastossa tulee myös otettua kuvia.. joskus aijemmin olen puhelimen tiputtanutkin hevosen selästä!
Muuta mulle ei oikein tule mieleen, yritän olla tarkka hevosen turvallisuuden ja hoidon kanssa. Vaikka lukeudun niihin jotka pitävät karsinan ovea auki, pidän kuitenkin narua varmuuden vuoksi ja laitan usein oven kiinni siksi aikaa kun käyn jossain muualla niin etten hevosta nää koko aikaa, joten en tätä listaisi ehkä huonoihin tapoihin. Omasta turvallisuudestani en taas sitten olekkaan aivan niin tarkka... siihenkin olisi ehkä syytä hieman enemmän panostaa.

2 kommenttia:

  1. Alotin postauksen lukemisen ja ajattelin et jes onneks mua ei olla haastettu mutta sieltä se haaste tulikin :D

    VastaaPoista