lauantai 17. elokuuta 2013

126. Vaihtelu virkistää

IMG_0273

Pitkästä aikaa ponin selässä:D! Hilmasta mulla ei ole mitään kuvia viimepostauksen jälkeen joten siitä en jaksa oikein kertoakkaan. Kuitenkin, jotta ette nyt ihan hämmennyksen valtaan jäis, että mikä poni toi on ja mistä ja miksi sillä ratsastin niin kerron vähän.. Eli siis, kaveri pyys että tulisin sen kanssa pitämään ponitalutusta johonkin tapahtumaan niin suostuin ja palkaks siitä saatiin ratsastusta, tavallaan joku vuokraus tunti, koska mentiin ilman ohjausta.
 Mulle toi palkka oli tosi osuva vaikken oiskaan mitään välttämättä tarvinnu, mutta oon pitkän aikaa miettiny et ois hauska mennä jonnekkin ratsastuskoululle ja jollain muulla hepalla pitkästä aikaa, mutta en oo saanu aikaseks vaan käydä missään ehkä hieman senkin ajatuksen pohjalta, etten aina tykkää ratsastaa alusta loppuun tarkkaan suunniteluilla ja ohjatuilla tunneilla, koska jotenkin mun mielestä on kivempi tutustua etenkin uuteen heppaan niillä tehtävillä yms. mitkä siihen hetkeen parhaalta tuntuu, eikä ohjatuilla tunneilla oikein voi alkaa sooloilemaan niinkuin itsestä tuntuu:D. Mulle on tullut vaan jotenkin niin paljon tollasia mieltymyksiä ja tapoja kun on oma heppa ja omat säännöt, että ohjattu tunti tuntuu välillä vaan tosi hankalalle ajatukselle! valmennukset on sitten aivan asia erikseen.
  Ja tosiaan kyseessähän oli siis vuorelan talli ja tuollanen kiva aika pikkunen rita poni:D. Huvittavaa oli, että vaikka olenkin ihan sopivan kokoinen, niin musta tuntui että mun jalathan on sen polvissa asti! Muutenkin, mulla oli kokoajan tosi iso olo tuolla selässä, millonkohan viimeks ratastanu ponilla..? Ja toinen, että musta tuntui ettei se edennyt kunnolla missään vaiheessa, mutta sitten kun katsoin kuvia niin sehän liikkuukin ihan hyvin.. :D poniparka, varmaan miettiny et eikö toi ikinä aijo lopettaa pitempien askelien ja isomman liikkeen pyytämistä!
  En tehnyt oikeestaan mitään ihmeellistä, vähän vaan testailin miten poni toimii jne.  Jotenkin ajattelin kokoajan väkisin, että pois uralta ja jotenkin yritin kokoajan keksiä jotain juttuja mitä ritalla ei ois välttämättä tunneilla tehty. En tiiä mistä tuo jälkimmäinen ajatus tuli alunperin, mutta toimi sinänsä niin, että sain ponin mielenkiintoa mukaan tekemiseen.
  Esimerkiksi mun oli aivan pakko testata laukanvaihdot :D, ekan yritin ilman puomia ja ehkä pienenä yllätyksenä sieltä tulikin pukki, mutta laukka kuitenkin vaihtui sen pukin kanssa:D. Mulla ei ole hajuakaan minkä ikänen ja tasonen tää poni oli ja mitä sillä on ylipäätään tehty, mutta ihan kivasti se kuitenkin teki kaiken mitä pyyti, vaikka välillä piti pyytääkkin vähän enempi, että myös tapahtuu.
  Ratsastettavuudeltaan tämä Rita oli ihan täysin erilainen kuin Hilma, mutta oli sinänsä ihan hauska huomata että oikeita nappuloita löyty silti ja poni toimi hetkittäin oikein hyvinkin.
  Istuminen tuolla oli näin äkkiseltään hyvin vaikeeta,kun oon koko viimesen vuoden menny pelkästään melkein hilmalla ja tää oli niin paljon pienempi, lyhytkaulasempi ja erimallinen otus että olinha mä vähän hukassa.. :D
  Muttä näillä fiiliksillä ja tän innottamana voisinpa lähtee vaikka johonkin tunnillekkin lähiaikoina! saa nähä.
Hilmasta ei tosiaan ole uusia kuvia, mutta heti kun sellasia saan ja sää suosii kameraa vähääkään enempää kun tänään, niin yritän kirjotella taas normipostauksia enempi. mut tälläkertaa mennään näillä:).
IMG_0278 IMG_0283 IMG_0294 IMG_0309 IMG_0313 IMG_0316 IMG_0320 IMG_0323 IMG_0330 IMG_0335 IMG_0342 IMG_0345 IMG_0363 IMG_0427 IMG_0459

2 kommenttia: