keskiviikko 24. joulukuuta 2014

180. Hyvää joulua!


Ajattelin tulla meidänkin puolesta toivottelemaan kaikille lukijoille hyvät joulut :)! Meillä oli tänään joulumaasto, joka ei mennyt ehkä ihan niinkuin piti :D.. siihen sisältyi yksi tippuminen, karannut hevonen, naarmuja naamassa, pörheitä hevosia ja epätoivoisia kuskeja.. vaikkakin sen piti olla ihan rauhallinen kävelymaasto porukalla. No mitä sitten kävi? Näin jälkeen päin naurattaa jo aika paljonkin koko juttu, mutta huonon lopetuksen meidän muuten rauhalliselle maastoretkelle toi ei niin hyvä reittivalinta. Nimittäin lumi oli painanut pieniä koivuja ja pajukkoja kaaduksiin tien ylle (ne eivät siis olleet katkenneet rungostaan tai kaatuneet juuriltaan, lumi vain pisti ne notkumaan todella alas aukean tien ylle) , ja edes pienen ponin kanssa niiden alta ratsastaminen olisi ollut yhtä tuskaa. Ei oltu varmoja, miten pahasti ne ovat sille teille kaatuneet, joten päätimme lähteä kuitenkin yrittämään, lopulta jouduttiin kaikki taluttamaan hevoset kotiin sieltä. 
 Hilmaa ahdisti aina välillä vähän, kun sitä lunta tippui esimerkiksi sen naamaan ja se yritti muutamia kertoja esimerkiksi ravata pää alhaalla puskien läpi, yhdessä vaiheessa se sitten kuitenkin rykäisi sitten yhtäkkiä keskellä pahaa risukkoa laukalle, ja koitappa sitten lumisella pikkutiellä kyyryssä eteenpäin itsekkin oksien alla tarpoen pysyä pystyssä, saatikka saada hevonen pysähtymään... no eihän siinä ollut mitään jakoja kun hilma nykäisi vain ohjat mun kädestä pois ja mä kaaduin samantien ja hevonen laukkas matkoihinsa, pää alhaalla tiputtaen kaikki lumet niiltä oksilta :D, sitä ei näkynyt edes kauvaa kun se aiheutti pienoisen lumimyrskyn peräänsä ja koko edessä oleva maisema vain valkeni sen jäljiltä.. kävelin sitte hetken ilman hevosta ja poimin matkalta sen tiputtaman viltin. Hilma sitten pienen matkan päässä seisoikin pää pystyssä yksin töristen, ehkä vähän pettyneenä kun kaverit ei lähtenyt sen juttuun mukaan.. se antoi onneksi hyvin kiinni ja loppumatka päästiinkin ilman enempiä kommelluksia tallille takaisin. 

Joulua voi siis viettää myös karanneen hevosen perässä oksien valtaamalla pikkutiellä tarpoen, heh :D! Jos joku teistä oli jonkin sortin joulumaastossa, niin toivottavasti sujui paremmin kun meillä!

2 kommenttia:

  1. Oletko mielestäsi hyvä loimittaja, aliloimittaja vai yliloimittaja ? Minkälaisia loimia Hilmalla on milläkin kelillä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en mä tiiä voiko tota määritellä itse :D, ja en ole ainoa joka Hilman loimituksesta on aina päättämässä, kun en kuitenkaan ole sen ainoa omistajakaan (äitillä on myös siis tähän sanavaltaa ja välillä ollaan oltukin eri mieltä..). Ja sään mukaan tietty, sillä on 2 talvitoppaa, toinen vähän isommalla täytteellä, sitä ei ole tänä talvena paljoo päästy käyttämään, kun ei ole tarvetta ollut ja toisaalta ei ole viitsinyt sitten aina kaivaa sitä esille yhden päivän takia joten välillä on jätetty joku fleece sen hieman pienemmään talvitopan alle. Ilman loimea se ei nyt talvisin ulkoile muuta kuin ratsastessa ja ratsastaessakin katsotaan pakkasen ja liikuntamäärän mukaan, otetaanko jotain ratsastusloimea tai vilttiä päälle. Tallissa ollut sen verran lämmin, että mitään talliloimea ei ole, joskus liikutuksen jäljiltä vaan yöksi ja ehkä sueraavaksi päiväksi loimen alle se fleece. Mielellään kuitenkin mahdollisimman vähillä loimituksilla yritetty pärjätä, että ei nyt ainakaan mitään yli loimittamista ole :).

      Poista