maanantai 2. lokakuuta 2017

Syntymäpäivä kisat

kuva Sanna Ruotsalainen

Meillä oli tosiaan viikonloppuna piitkästä aikaa kisat, oman seuran seuramestaruudet kotikentällä, joissa hypättiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti verkkaluokkana 90/80 luokka ja toisena luokkana 120cm. Toisessa luokassa korkeus oli vapaavalintainen 100, 110 tai 120 ja samalla siinä ratkottiin seuran senioreiden estemerstaruus. Kisat ajoittuivat myöskin hauskana lisänä mun syntymäpäivään 1.10 ja täytinkin eilen pyöreitä, nimittäin 20!

Eikä muuten ollut alkuunkaan huono syntymäpäivä, verkkaluokassa ajeltiin sen verran vauhdikkaasti , (vaikka kovasti yritinkin hevosta jarrutella,) että saatiin 4 sija. 120cm luokassa saatiin uusinnasta 4vp puomista eikä päästy luokkapalkinnoille asti, mutta tulos oli seuran senioreiden paras ja voitettiin  sitten sennukultaa! Fiilikset oli suhteellisen hyvät näiden ratojen jäljiltä jo ilman ruusukkeitakin. 


Tässä video ensimmäisestä radasta. Hilma oli melkoisen innoissaan päästessään kisaradalle ja sainkin jarrutella sitä lähes koko radan ajan, sillä tarkoituksena ei todellakaan ollut kaahata ja parhaat paukut oli tarkoitus säästellä jälkimmäiseen luokkaan. Onneksi kuitenkin hypättiin pienempi luokka alle, sillä suoriltaan Hilma olisi saattanut olla liian malttamaton ja innokas vaativampaan luokkaan. Muutenkin oli ihan kiva käydä pitkästä aikaa hyppäämässä helppo rata, viimeksi meidän 110cm ratahan tosiaan päätyi siihen, että Hilma kielti ulos, joten ehkä tämä oli molemmille sopiva pään nollaus väliin, ettei etenkin kuskia jännitä liikaa seuraavassa luokassa.


Tamma oli jo lähtöaikeissa kun oma rusetti oli ripustettu ja ilme sen mukainen että tympii seisoa vielä :D.. c. Sanna Ruotsalainen


Tämä 120cm luokkahan oli meille molemmille ensimmäinen laatuaan. Siitäkin on jo aikaa, kun ollaan 115cm luokkia hypätty eikä niitäkään ole vielä montaa alla, joten tyytyväinen olen kyllä, vaikka sarja olikin mitä oli ja yksi puomi uusinnasta otettiin matkaan. Erityisesti hyvä fiilis jäi siitä, että mulla oli radalla varma olo. Edettiin tarpeeksi ja tehtävät tuntui helpoilta, vaikka muutamia mokia mukaan mahtuikin, ne eivät onnistuneet sekoittamaan pakkaa niin paljon, etteikö niistä olisi selvitty. Sarjalle tullessa kontrolli oli hieman hukassa linjan jäljiltä jonka päätin ratsastaa viidellä laukalla vähän enemmän eteen ja tämän takia tulin huonosti sarjalle sisään. Tein tilanteen Hilman kannalta hieman mahdottomaksi venyä sarja yhteen askeleeseen, mutta se onneksi selvitti tilanteen hyvin sarjanväliin lisätystä puolikkaasta askeleesta huolimatta.

Ja tuo hevonen on kyllä aivan varmasti paras syntymäpäivälahja, jonka olen koskaan saanut, vaikka se onkin nyt jo 5 vuoden takainen lahja. Ja kisaradoilla sen yhtiestyöhalukkuus oli paras syntymäpäivälahja mitä se pystyi mulle antamaan. Hilmalle sen käytöksestä kyllä kisoissa ja kisapäivänä muutenkin täysi kymppi! Se ei häslännyt tai töhöillyt mitään ylimääräistä, vaikka se ei nyt hetkeen ole kisatunnelmiin taas päässytkään ja sitäkin varmasti hieman jännitti. Tästä on siis taas erittäin hyvä jatkaa, antaa kummasti motivaatiota tälläiset päivät! Toivottavasti päästäänkin vielä starttaamaan jotakin alkavalla hallikaudella :).

c. Sanna Ruotsalainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti